MENU

Η Ζωή είναι γεννημένη στις 25 Μαΐου 1987 στη Θεσσαλονίκη, και ατενίζει τον κόσμο από τα 187 εκατοστά! Αγωνίζεται ως Small και Power Forward, ενώ από το 2010 και μετά είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, καθώς έχει αγωνιστεί στα πρωταθλήματα Ισπανίας, Γαλλίας, Τουρκίας, και από το 2013 στο Ρωσικό, με τη φανέλα της Ναντέζντα Όρενμπουργκ.

Στα αξιοσημείωτα της σπουδαίας καριέρας της, το ιστορικό ρεκόρ που κατάφερε στις 22 Μαρτίου 2009, όταν έγινε η πρώτη Ευρωπαία (και μοναδική ως τώρα) επαγγελματίας μπασκετμπολίστρια που κατάφερε να πετύχει σε κάποιο αγώνα κουαντράμπλ-νταμπλ (quadruple-double, δηλαδή διψήφιο νούμερο σε τουλάχιστον 4 στατιστικές κατηγορίες), αλλά και η τρίτη επαγγελματίας παίκτρια σε όλο τον κόσμο που το κατάφερε ποτέ. Τη μέρα εκείνη λοιπόν πέτυχε 49 πόντους, με 18 ριμπάουντ, 12 κλεψίματα και 10 ασίστ! 

Για να καταλάβετε πόσο σπάνιο είναι αυτό που πέτυχε, μέχρι τη στιγμή που το κατάφερε, μόλις εννέα επαγγελματίες παίκτες και παίκτριες στην ιστορία του αθλήματος είχαν να επιδείξουν κάτι ανάλογο!

Εκτός από το μπάσκετ, η Δημητράκου ασχολήθηκε, όπως θα καταλάβετε και από τις φωτογραφίες της, για μικρό χρονικό διάστημα με το μόντελινγκ, πραγματοποιώντας διάφορες φωτογραφήσεις. Συμμετείχε επίσης στα καλλιστεία για την ανάδειξη της Σταρ Ελλάς το 2006.

Η Ζωή σχολείται ερασιτεχνικά με την κολύμβηση, την ιστιοπλοΐα, το σκι, τη χιονοσανίδα, το χορό και τη ζωγραφική.

Απολαύστε τη και μην ξεχάσετε να την ακολουθήσετε στο Instagram της, το οποίο μπορείτε να παρακολουθείτε, μαζί με εκατοντάδων άλλων στην ειδική ενότητα του sdna στο sdna.gr/gr/instagram.

Η Ζωή είναι -πάρα πολύ- ωραία! (42 pics)