MENU

Σίγουρα ο χώρος εργασίας για τον καθένα είναι ένας χώρος όπου όλοι δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας προσφέροντας ότι καλύτερο, είναι ένα μέρος που περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα με τα άτομα που συνεργαζόμαστε να συναναστρεφόμαστε πολλές ώρες και να περνάμε πολύ χρόνο μαζί.

Τι συμβαίνει όμως όταν διάφορα άτομα προσπαθούν να μας προσεγγίσουν;

Μην έχοντας προσωπικό χρόνο επιλέγουν πολλά άτομα να επενδύουν στη δουλειά τους και έτσι αυτό το συναίσθημα αυξάνεται. Τότε το φλερτ στον εργασιακό χώρο μπορεί να είναι αναπόφευκτο. Μια περίπτωση είναι άτομα το οποία έχουν ανάγκη την προσοχή, την επικοινωνία και αναζητούν να επικεντρώνονται οι άλλοι πάνω τους, προσπαθούν να το κερδίσουν μέσω του φλερτ, ακόμη και στον χώρο εργασίας.

Ακόμη, η σύναψη ερωτικής σχέσης για πολλούς αυξάνει την αδρεναλίνη και λειτουργεί διεγερτικά. Πολύ περισσότερο, όταν το άλλο άτομο είναι προϊστάμενος ή υφιστάμενός τους. Αυτό λειτουργεί σαν πρόκληση και αυξάνει την ευεξία του ατόμου.

Τα αρνητικά σε μια τέτοια προοπτική

Μια σχέση στον χώρο εργασίας μπορεί να κλονίσει και την ίδια την εργασία, αλλά μπορεί να αλλάξει και ο τρόπος όπου εργάζονται οι συνάδελφοι και αυτό να φέρει εντάσεις και ως προς τους συναδέλφους και να διαταράξει τις ισορροπίες. Ακόμη πιο δύσκολη θα είναι μια τέτοια συνθήκη όταν η ερωτική προσέγγιση προέλθει και από ένα άτομο σε υψηλότερη θέση.

Κάτι τέτοια θα έπρεπε να σας βάλει σε σκέψεις, αν το ενδιαφέρον είναι για εσάς ή είναι μια προσωπική στάση κάποιων των οποίων τους αρέσει να βρίσκονται σε τέτοιες θέσεις και να καθοδηγούν όσους έχουν στον έλεγχό τους.

Πως να διαχειριστείτε μια τέτοια συνθήκη

Μια σωστή στάση και αντιμετώπιση θα ήταν να θέσετε τα όριά σας. Εργασία εκτός πλαισίου και ωραρίου και σε μέρη εκτός του γραφείου, καλό θα ήταν να τα αποφεύγεται εφόσον έχετε διαισθανθεί μια διαφορετική προσέγγιση από τον διευθυντή ή εργοδότη σας. Σε κάθε περίπτωση, είναι κατανοητό πως η θέση εργασίας για τον καθ’ ένα μας είναι πολύ σημαντική και οποιαδήποτε συνθήκη που θα την παρεμπόδιζε, θα ήταν πολύ δύσκολη για τον ίδιο.

Όμως, σε περίπτωση που δεν θα ανταποκριθείτε στο φλερτ του διευθυντή σας και εφόσον και εκείνος δεν μπορεί να το διαχειριστεί, είναι κάτι που θα αντιμετωπίζετε καθημερινά και θα πρέπει να μην ξεχνάτε να μένετε στα όριά σας. Εφόσον όμως είναι για εσάς ξεκάθαρο κάθε όριο μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής σχέσης και αυτό το διατηρείτε και στον επαγγελματικό σας ρόλο, δεν θα σας δυσκολέψει οποιαδήποτε συνθήκη.

Ανεξάρτητα από το τι ερεθίσματα μπορεί να δεχτείτε ή πόσο πιεστική μπορεί να γίνει μια κατάσταση, σημαντικό είναι εσείς πως μπορείτε θα το διαχειριστείτε και αν θα αφήσετε να γίνει μια κατάσταση περίπλοκη ή όχι. Να θυμάστε πως κάθε σας επιλογή και απόφαση είναι στο χέρι σας, σε κανενός άλλου.

Πηγή: faysbook.gr

Τι κάνεις όταν το αφεντικό σου σε φλερτάρει επίμονα και νιώθεις άβολα με αυτό;