MENU

Οι έξυπνοι άντρες μπορεί να μην γυρίζουν σπίτι με πιπιλιές, αλλά και πάλι δεν μπορούν να μας κρυφτούν. Αν υποψιάζεσαι πως το αγόρι σου σε απατά, πιθανότατα έχεις δίκιο.

«Η μεγαλύτερη ένδειξη πως κάποιος σε απατά, είναι πως σου δίνει αυτή την αίσθηση», λέει η Tammy Nelson, Ph.D., συγγραφέας του βιβλίου «The New Monogamy». «Άκου το ένστικτό σου. Συνήθως σε στρέφει προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ωστόσο, το ένστικτό σου δεν είναι απαραίτητα αλάνθαστο. Στο κάτω κάτω, ίσως μπερδεύεις το φόβο και την ανασφάλειά σου με αυτό που ονομάζουμε προαίσθημα, λέει η Nelson. Δεν είσαι σίγουρη για το τι είναι αυτό που νιώθεις; Διάβασε προσεκτικά αυτή τη λίστα, και δες αν κάτι από αυτά ταιριάζει στην αίσθηση που νιώθεις αυτό το διάστημα. Ενώ ένα σημάδι από μόνο του δεν είναι λόγος να πάρεις ντετέκτιβ, αν δεις ότι ισχύουν αρκετά, έχεις λόγο να ανησυχήσεις κάπως, λέει η Rachel Needle, Psy.D., ψυχολόγος στο Κέντρο Γαμήλιας και Σεξουαλικής Υγείας της Νότιας Florida.

1. Η σεξουαλική σας ζωή έχει αλλάξει ριζικά

Ενώ η ανύπαρκτη σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι σημάδι πως άσχημα πράγματα ετοιμάζονται, το ίδιο ισχύει και για την ξαφνικά αυξημένη διάθεση για κάθε είδους παιχνίδια. «Ναι, το σεξ μπορεί ανέκαθεν να ήταν καλό, αλλά τώρα σε κάνει βόλτες από τη μία πλευρά του κρεβατιού στην άλλη, και έχει ιδρώσει μέχρι να δημιουργήσει λιμνούλα, και κρατάει το iPhone του πάνω από το κεφάλι σου για να βγάλει φωτογραφία τα οπίσθιά σου όπως φαίνονται στον καθρέφτη», λέει η Nelson. «Η ερωτική φόρτιση του να κοιμάσαι με δύο ανθρώπους ταυτόχρονα είναι πολύ διεγερτική – κι αυτή την ευχαρίστηση μπορεί να την απολαμβάνει εις βάρος σου».

2. Είναι μυστικοπαθής με τα gadget του.

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τη διατήρηση μιας κάποιας ιδιωτικότητας, αλλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτό και στη διάθεσή του να κρατήσει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές κλειδωμένες. Ποτέ δεν αφήνει το κινητό του έξω από το οπτικό του πεδίο, πάντα πάει στο δίπλα δωμάτιο για να το σηκώσει, είναι υπόπτως σιωπηλός όποτε βλέπει κάποιο μήνυμα ή κλήση, ή γενικά έχει γίνει ασυνήθιστα μυστικοπαθής; Σύμφωνα με τον ψυχίατρο Scott Haltzman, M.D., και συγγραφέα του βιβλίου «Μυστικά Επιβίωσης από την Απιστία», καθένα από αυτά είναι κακό σημάδι. «Οι περισσότεροι άντρες μάλλον δε θα σε αφήσουν να διαβάσεις τα μηνύματά τους στο κινητό ή το Facebook, αλλά δε θα προσπαθήσουν και να σου τα κρύψουν».

3. Περιποιείται τον εαυτό του πολύ περισσότερο από ό, τι συνήθιζε

Έχεις μήνες να τον δεις να τριμάρει τις τρίχες της μύτης του και ξαφνικά όχι μόνο φροντίζει τα ρουθούνια του, αλλά έχει αποκτήσει και ολοκαίνουρια γκαρνταρόμπα; Μια δραματική αλλαγή στην σημασία που δίνει στην περιποίησή του, στα ρούχα του και στη γυμναστική του (μήπως ξαφνικά γυμνάζεται σαν τρελός;) ίσως είναι μια ένδειξη πως προσπαθεί να εντυπωσιάσει κάποια άλλη γυναίκα, λέει η συμπεριφορική ψυχολόγος και ειδική στις σχέσεις Christie Hartman, Ph.D., συγγραφέας του βιβλίου Changing Your Game: A Man’s Guide to Success With Women.

4. Δεν είναι ποτέ διαθέσιμος

Ενώ μπορεί όντως να πρέπει να δουλέψει μέχρι αργά, υπάρχει λόγος που αυτή η δικαιολογία θεωρείται κλισέ, λέει ο Haltzman. Είναι ένας εύκολος τρόπος να κερδίσει χρόνο – και να τον περάσει με κάποια άλλη. Καλό είναι να μπεις σε σκέψεις αν ξαφνικά (και διαρκώς) βρίσκει δικαιολογίες – είτε σχετίζονται με τη δουλειά είτε όχι – για να φύγει το βράδυ ή τα Σαββατοκύριακα, λέει η Needle.

5. Υπάρχει αισθητή αλλαγή στον τραπεζικό σας λογαριασμό

Η οικονομική απιστία μπορεί να δείχνει και σεξουαλική απιστία. Αν έχεις αρχίσει να παρατηρείς ανεξήγητες χρεώσεις σε μια κοινή πιστωτική ή σε έναν κοινό τραπεζικό λογαριασμό, ίσως ξοδεύει τα λεφτά σας σε γεύματα και δώρα για κάποια άλλη γυναίκα, λέει ο Haltzman. Έχε το νου σου για αποδείξεις που μπορεί να βρεις στο γραφείο ή τις τσέπες του, λέει η Hartman.

6. Βρίσκεται διαρκώς σε άμυνα

«Μήπως απαντάει πάντα αμυντικά όταν τον ρωτάς πού ήταν όλο το βράδυ ή γιατί δε σήκωνε το κινητό του;», ρωτά η Nelson. «Αν σου επιτίθεται και προσπαθεί να εξηγήσει την απουσία του για όλες αυτές τις ώρες κατηγορώντας εσένα-«Γιατί με πρήζεις πάλι;»-τότε ξέρεις ότι είτε α) όντως τον πρήζεις πάντα, είτε ότι β) εκείνος είναι που κάνει κάτι που δε θέλει να σου πει, κι έτσι χρησιμοποιεί κάποιο είδος ελεεινής αντίστροφης ψυχολογίας για να σε παραπλανήσει».

Πηγή: womenshealth

6 σημάδια ότι μάλλον σε κερατώνει