MENU

Παρόλο που η συγκεκριμένη, ανατολικής προέλευσης και πανάρχαια «σχολή» δεν ήταν άγνωστη στους Ελληνες, το 2016 είναι μια χρονιά-ορόσημο για τη διάδοση του περίφημου tantric sex. Η Ελένη Πρέκα, η πιο γνωστή από τις Ελληνίδες ειδικούς στη σωματική βελτίωση, στην άσκηση και την ευζωία, τον τελευταίο καιρό παραδίδει σεμινάρια σε δεκάδες ενδιαφερόμενους για το ταντρικό σεξ στην Αθήνα, ενώ σύντομα την ίδια εμπειρία θα ζήσουν και οι επισκέπτες της Μυκόνου. Είτε κατά μόνας, είτε ως ζευγάρια, οι μαθητές του ταντρικού σεξ διδάσκονται τη θεωρία, αλλά κυρίως την πρακτική εφαρμογή μιας τεχνικής και μιας φιλοσοφίας η οποία ανατρέπει εκ θεμελίων όλα όσα γνωρίζει ο δυτικός κόσμος για το σεξ.

Ο κύκλος σπουδών με τίτλο «Tantra Love» περιλαμβάνει πέντε δίωρα μαθήματα. «Στο πρώτο στάδιο ξυπνάμε τις αισθήσεις των συμμετεχόντων», εξηγεί στο «thema people» η Ελένη Πρέκα. «Οι μυούμενοι δοκιμάζουν γεύσεις και ανταποκρίνονται σε παιχνίδια, όπως το άγγιγμα ενός φτερού. Τις περισσότερες ώρες της ημέρας οι αισθήσεις μας κοιμούνται, ενώ εμείς θέλουμε να βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση, προκειμένου να αντιλαμβάνονται και το ελάχιστο εξωτερικό ερέθισμα».

Το επόμενο στάδιο αφορά τη διαμόρφωση του χώρου όπου τελείται η ερωτική πράξη. Το δωμάτιο της συνεύρεσης πρέπει να διαθέτει λουλούδια, κεριά και αρωματικά στικ για τη διέγερση του αισθησιασμού. Αιθέρια έλαια και μαξιλάρες αποτελούν βασικά στοιχεία του σκηνικού, ενώ απαιτείται ο καθαρισμός του χώρου από περιττά αντικείμενα που αποσπούν την προσοχή των εραστών.

Αργότερα οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να κάνουν σωστές αναπνοές και να συμφιλιώνονται με το σώμα τους διότι, όπως σημειώνει η Ελένη Πρέκα, «στην τάντρα ο τελικός στόχος είναι η ενότητα. Ο ένας αφήνεται στον άλλον κι έτσι η τάντρα μεταμορφώνεται σε αγάπη. Το σώμα δεν είναι μόνο πηγή ευχαρίστησης, αλλά και μέσον για θεϊκή φώτιση. Γι’ αυτό και πριν ανταλλάξουμε ενέργεια με τον άλλον ερχόμαστε σε κατάσταση διαλογισμού. Φροντίζουμε το κορμί μας και μέσα στην ταντρική ιεροτελεστία ο ένας σύντροφος προσφέρει απόλαυση στον άλλον. Στο ταντρικό σεξ ο ένας τιμά τον άλλον και τον νιώθει σαν θεό. Η γυναίκα είναι η Shakti ενώ ο άντρας ο Shiva. Το σεξ παύει να είναι ενοχικό και βρώμικο, αντιθέτως είναι ο δρόμος για την πνευματική ολοκλήρωση, την αυτογνωσία. Στην τάντρα λέμε ότι ο ένας σύντροφος αφήνεται στον άλλον. Ακόμη καλύτερα ο ένας “λιώνει” μέσα στον άλλον».

Πρακτική άσκηση με ομοίωμα φαλλού

Η πιο σημαντική φάση στο ταντρικό σεξ είναι τα ερωτικά παιχνίδια ή αλλιώς τα προκαταρκτικά, τα οποία στο σεξ αλά τάντρα θεωρούνται απολύτως υποχρεωτικά. Οι εραστές κλείνουν τα μάτια τους, με μαντίλια ή όχι, και ανακαλύπτουν ο ένας το σώμα του άλλου. Αγγίζουν και νιώθουν.

Ενα χαλαρωτικό και αργό παιχνίδι με αυξανόμενη ένταση βοηθά τους άντρες να ελέγξουν και να επιμηκύνουν την αντοχή τους στη διέγερση πριν από τον οργασμό και τις γυναίκες να διατηρήσουν τον ερωτικό τους ερεθισμό. Οσο περισσότερο παρατείνεται αυτή η διαδικασία, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει ο έρωτας και κατά συνέπεια η απόλαυση. Το ίδιο συμβαίνει με το φιλί, το μασάζ κ.ο.κ. Στο πλαίσιο της ταντρικής προσέγγισης στο σεξ οι μαθητές μαθαίνουν τις ερωτογενείς ζώνες του ανδρικού και του γυναικείου σώματος, όπως και των αντίστοιχων γεννητικών οργάνων. Μάλιστα οι γυναίκες μαθαίνουν να κάνουν μασάζ σε ομοίωμα ανδρικού φαλλού.

Η Ελένη Πρέκα μυήθηκε στο ταντρικό σεξ παρακολουθώντας σεμινάρια στο Durga’s Tiger School όπου διδάσκει η γκουρού της τάντρα, Γερμανίδα Ιρις Ντίσε. Η Ελένη δηλώνει ότι «τίποτα δεν είναι ανήθικο στο σεξ. Το μασάζ και η ανθρώπινη επαφή βοηθούν τα τσάκρα (δηλαδή τα ενεργειακά μας κέντρα) να ξεμπλοκάρουν κι εμείς πλέον μένουμε απελευθερωμένοι να αφεθούμε στις αισθήσεις μας. Η ερωτική πράξη δεν είναι μέσο για την κορύφωση αλλά αυτοσκοπός. Οι εραστές δεν σκέφτονται τίποτα και εστιάζουν στο παρόν. Βρίσκονται σε έκσταση που μπορεί να κρατήσει ώρες. Στην τάντρα ο ανδρικός οργασμός δεν ταυτίζεται με την εκσπερμάτιση».

Παιχνίδι με φτερό στο Durga’s Tiger School. Η Ιρις Ντίσε διδάσκει την Ελένη Πρέκα

Τάντρα και αυγό

Η τάντρα είναι μια εσωτεριστική ινδική παράδοση, γνωστή στον ινδουισμό και τον βουδισμό από την αρχαιότητα. «Τάντρα» σημαίνει συνέχεια, συνοχή και ένωση των δύο αντιθέτων σε ένα.

Η έμφαση δίνεται στην καλλιέργεια της φωτισμένης συνειδητότητας, της πνευματικής ενότητας και στην απαλλαγή από εμπόδια που αναστέλλουν την εσωτερική ακτινοβολία μας και την πορεία προς την τελειότητα. Το ταντρικό σεξ έχει σκοπό την πνευματική ενότητα του ζευγαριού. Ονομάζεται ιερό σεξ και πραγματοποιείται με ένα είδος ιεροτελεστίας. Στόχος είναι η διοχέτευση της σεξουαλικής ενέργειας ώστε το ζευγάρι να βιώνει πιο έντονα συναισθήματα.

Η σεξουαλική πράξη επιμηκύνεται και πολλές φορές δεν υπάρχει οργασμός - αυξάνοντας έτσι τη σεξουαλική ενέργεια και το βάθος της επαφής με τον σύντροφo. Οι ορμόνες του άγχους πέφτουν και η σεροτονίνη, η ορμόνη της χαράς, τελικά εκρήγνυται, απογειώνοντας τις αισθήσεις.

«Σε μια εποχή που ο κόσμος δείχνει μπλοκαρισμένος από τα προβλήματα που διαταράσσουν ακόμη και τη σεξουαλική του ζωή, η τάντρα γίνεται μόδα. Κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Το σεξ είναι πηγή ενέργειας και χαράς, είναι η ίδια η ζωή και κάποιοι που έχουν διδαχτεί τα μυστικά του -βασισμένα σε ινδουιστικές μεθόδους- έρχονται να μεταφέρουν τη γνώση», λέει η Eλένη Πρέκα, η οποία φέρνει το ταντρικό σεξ στην Ελλάδα. Η ίδια τονίζει, δε, ότι «η τάντρα καταρχάς σε διδάσκει πώς να έχεις μια καλύτερη επαφή με το σώμα σου, σου δείχνει τον τρόπο να απελευθερώνεσαι. Μόνο μέσα από μια τέτοιου είδους απελευθέρωση μπορείς να αγγίξεις την ευτυχία».

Μια μέθοδος βελτίωσης της ερωτικής εμπειρίας, διαφορετική μεν καθώς προέρχεται από την Κίνα αλλά συγγενής με το ταντρικό σεξ, είναι η άσκηση των κολπικών μυών με τη χρήση ενός πέτρινου αυγού από νεφρίτη ή ζαντ (εξ ου και η ονομασία «Jade Egg practice»). Χάρη σε αυτή την ιδιαίτερη προπόνηση των αναπαραγωγικών τους οργάνων οι γυναίκες μπορούν να παραμένουν σεξουαλικά ενεργές ανεξαρτήτως της ηλικίας τους. Το μυστικό της άσκησης με το πέτρινο αυγό στην αρχαία Κίνα προοριζόταν αποκλειστικά και μόνο για το βασιλικό ζεύγος. Η χρήση του γινόταν στις ανακτορικές κρεβατοκάμαρες και διδασκόταν μόνο στη βασίλισσα και τις βασιλικές παλλακίδες για την τέρψη του αυτοκράτορα.

Η μέθοδος «Jade Egg» χαρίζει στο yoni -τη γενετήσια ζώνη- την αιώνια νεότητα και αφθαρσία.

Η σεξουαλική απόδοση βελτιώνεται και η ροή των σεξουαλικών ορμονών αυξάνει. Τόσο το «Jade Egg» όσο και το ταντρικό σεξ γνωρίζουν τεράστια διάδοση στις μέρες μας, κυρίως αφότου οι σταρ άρχισαν να μιλούν γι’ αυτά. Οταν οι Χολιγουντιανοί αστέρες υιοθετούν μια πρακτική, όσο παράδοξη ή πρωτοποριακή κι αν είναι, τότε δημιουργείται αυτομάτως μια παγκόσμια τάση. Κάπως έτσι οι κανόνες της τάντρα βγήκαν από τα συρτάρια και οι δάσκαλοί της μυούν όλο και περισσότερα άτομα πλέον σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου.

Ειδικά για τον Ρίτσαρντ Γκιρ, έναν ηθοποιό ο οποίος υπήρξε από τους πρώτους επώνυμους που στράφηκαν στον μυστικισμό της Ανατολής, λέγεται ότι δεν ήταν μόνο η αγάπη του στον βουδισμό που τον έκανε οπαδό του Δαλάι Λάμα, αλλά και το ξεδίπλωμα της σεξουαλικότητάς του μετά τη γνωριμία του με την τάντρα. Οσο για τη σταρ του μπουρλέσκ Ντίτα φον Τιζ έχει γραφτεί ότι «και μόνο το λίκνισμά της προδίδει διδαχή. Δεν είναι απλά μια σόουγουμαν που ξεχώρισε στον παγκόσμιο χώρο του θεάματος. Εχει μια μοναδική δύναμη να παρασύρει το κοινό της στον χορό των αισθήσεων, σαν μια κανονική δασκάλα της τάντρα».

πηγή: protothema.gr

Μαθήματα Τάντρα Σεξ: Ο οργασμός άργησε μια μέρα...