MENU

Το SDNA σας είχε αποκαλύψει την υπογραφή συμβολαίου από τον Τζέιμς Φελντέιν στις 3:30 τα ξημερώματα λόγω του ότι βρισκόταν στην Δομινικανή Δημοκρατία. Ο 28χρονος γκαρντ θα φορά τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος από τη νέα σεζόν όπως αποκάλυψε και ο μάνατζέρ του ενώ πλέον μένουν μόνο οι ανακοινώσεις από πλευράς Παναθηναϊκού.

Γέννημα θρέμμα Νεοϋορκέζος, μεγαλωμένος στη «Μέκκα» του μπάσκετ, ο Τζέιμς Φελντέιν δε θα μπορούσε να μην κολλήσει το μικρόβιο της... «σπυριάρας». Τα πρώτα δείγματα γραφής ήρθαν στο Γυμνάσιο των  Cardinal Hayes ενώ στη συνέχεια κέρδισε μια θέση στην ομάδα μπάσκετ του Πανεπιστημίου Quinnipiac.

Mε τις «Αγριόγατες» του Quinnipiac πραγματοποίησε εξαιρετικές χρονιές μετρώντας μετά από τέσσερις σεζόν, 12.6 πόντους, 4.7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1.2 κλεψίματα ανά παιχνίδι. Ο Φελντέιν κατάφερε σε 105 αγώνες να πετύχει 1320 πόντους και να κατεβάσει 496 ριμπάουντ κατά τη διάρκεια της κολεγιακής του καριέρας. 

Το «ξεπέταγμα» όμως έγινε στην τρίτη του χρονιά στο πανεπιστήμιο. Αναδείχθηκε ο «Πιο Βελτιωμένος Παίκτης» στην βορειοανατολική περιφέρεια ενώ ψηφίστηκε και στη κορυφαία ομάδα της περιφέρειας έχοντας μάλιστα 17 πόντους κατά μέσο όρο.

Στη τελευταία του σεζόν, σαν «senior», εκμεταλλευόμενος το εξαιρετικό του περιφερειακό σουτ, αναδείχθηκε για δεύτερη σερί χρονιά στη καλύτερη ομάδα της περιφέρειας ενώ ήταν στη πρώτη θέση της λίστας με τους παίκτες που έχουν σημειώσει περισσότερους απο 20 πόντους για περισσότερα από 13 παιχνίδια. Το draft που δεν ήρθε ποτέ και η Ευρώπη

Το 2010, ο γεμάτος φιλοδοξίες Φελντέιν έθεσε εαυτόν διαθέσιμο στο draft ωστόσο είδε τις ομάδες της λίγκας να προσπερνούν το όνομά του, καταστώντας τον unrestricted free agent. Έτσι όμως, άνοιξε και η πόρτα της Ευρώπης.

Στα 22 του χρόνια, η ισπανική Μπρεογκάν ανοίγει τις αγκάλες της και προσφέρει στον Φελντέιν το πρωτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Μετά από δύο χρόνια στην δεύτερη τη τάξη εθνική κατηγορία της Ισπανίας, ο Αμερικανός «μπομπέρ» καταφέρνει να ξεχωρίσει αφού αναδείχθηκε καλύτερος σκόρερ της λίγκας τη σεζόν 2011/2012 μετρώντας 17.9 πόντους κατά μέσο όρο.

Από εκεί και ύστερα ο δρόμος είχε ανοίξει για τα καλά. Κέντρισε το ενδιαφέρον ομάδων της ACB και το Μάη του 2012 υπέγραψε στην Φουενλαμπράδα. Τη πρώτη του σεζόν στην Liga Endesa μέτρησε 15.9 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ σε σύνολο 34 παιχνιδιών. Την αμέσως επόμενη σεζόν, τα νούμερα του παρ΄ότι πεσμένα, ήταν αξιοσημείωτα και πάλι. 13.9 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ κατά μέσο όρο, προσφέροντας σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.Αναχώρηση για Ιταλία

Μετά από 4 χρόνια στα γήπεδα της Ισπανίας, είχε φτάσει η ώρα για τον Φελντέιν να αλλάξει παραστάσεις. Και η ιταλική Καντού του έδωσε αυτή την ευκαιρία αφού υπέγραψε μαζί του συμβόλαιο τον Αύγουστο του 2014. Στο ιταλικό πρωτάθλημα πετυχαίνει 12.6 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ στην παρθενική του εμφάνιση στο Eurocup μετρά 11.9 πόντους κατά μέσο όρο στην προσπάθεια της ομάδας του σε 15 παιχνίδια.

Μετά την πορεία του στην Καντού, πήγε και έπαιξε στο Πουέρτο Ρίκο, στην Μπαγιαμόν, μαζί με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Αντι Πάνκο. Εκεί είχε 24.6 πόντους ανά ματς, πιστοποιώντας για μία ακόμη φορά την πολύ καλή του επαφή με το καλάθι. 

Πλέον, ο 28χρονος Τζέιμς Φελντέιν, παρ' ότι δεν κατάφερε να περάσει τις πύλες του ΝΒΑ,  έχοντας αποκτήσει εμπειρία από τα ευρωπαϊκά γήπεδα είναι μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Καλείται να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, και να ενισχύσει την ομάδα στην προσπάθεια που κάνει για να επανέλθει στην κορυφή, δικαιώνοντας τον Σάσα Τζόρτζεβιτς για την επιλογή του.

Η δικαίωση του πολεμιστή Φελντέιν (vids+pics)