MENU

Ο σέντερ της Μακάμπι αποτελεί πόθο των «πρασίνων» και η εξήγηση γι' αυτό είναι απλή και σύντομη: είναι ένας αθλητικός σέντερ, με καλά στοιχεία σε άμυνα και επίθεση, που έχει έφεση στα ριμπάουντ και παίζει πολύ καλά το pick 'n roll. Μέσα σε όλα, έχει εμπειρίες από το κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο με την φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2014. Θέλετε κι άλλα; 

Τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά είναι λίγο-πολύ γνωστά. Όλοι έχουν δει τον 27χρονο σε παιχνίδια της Euroleague, έχουν απολαύσει τα καρφώματά του και έχουν μείνει με το... στόμα ανοιχτό με τα κοψίματά του. 

Ωστόσο, ελάχιστοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν πόσο βαθιά θρησκευόμενο άτομο είναι... Όπως φυσικά, δεν είναι πολλοί εκείνοι που ξέρουν πως στο κολέγιο όλοι τον πείραζαν για τα μαλλιά του! Από την στιγμή που θα δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και θα διαβάσετε πράγματα για εκείνον, θα καταλάβετε πολύ εύκολα γιατί το μαλλί του Τάιους θα μπορούσε να είχε γίνει viral ή trend στο Twitter την σημερινή εποχή! Όπως ακριβώς είχε γίνει η φωτογραφία με τον Ζερβίνιο, όταν είχε φύγει η κορδέλα του και είχε... αποκαλυφθεί το μαλλί του! Κρατήστε την φωτογραφία του παίκτη της Ρόμα, θα καταλάβετε γιατί...

Το sdna.gr «ρίχνει φως» στην ζωή του ταλαντούχου σέντερ μακριά από τα παρκέ...

Η θρησκεία άλλαξε, η γυναίκα έμεινε ίδια - Το κολέγιο των εξελίξεων

Κατά τη διάρκεια των ετών που πέρασε στο κολέγιο της Florida (2007-2011) γνώρισε την... εκλεκτή της καρδιάς του, την Αλί. Οι δυο τους προέρχονταν από χριστιανικές οικογένειες και έδειχναν να ταιριάζουν στο πώς σκέφτονται και στο πώς αντιλαμβάνονται την ζωή. Εκείνος έπαιζε στην μπασκετική ομάδα του πανεπιστημίου, εκείνη στην ομάδα βόλεϊ.

Μια γνωριμία όμως έμελλε να τα αλλάξει όλα! Με τον Άλεξ και την Αλί συγκατοίκησε για ένα διάστημα μια άλλη φοιτήτρια, η οποία πίστευε στον Ιουδαϊσμό. Η Εβραία φοιτήτρια γνώρισε αυτή την θρησκεία στο νεαρό ζευγάρι και τους έκανε να αλλάξουν σιγά-σιγά πίστη. Το... ζεύγος Τάιους ταυτίστηκε απόλυτα με τις αρχές που εκφράζει ο Ιουδαϊσμός και έκτοτε πιστεύει πολύ και βαθιά στην συγκεκριμένη θρησκεία. 

«Είχαμε μια αλλαγή στους συγκάτοικους. Ήρθε μια Εβραία μάθαμε για την ζωή τους από εκείνη. Αφού μας γνώρισε τον Ιουδαϊσμό, μας τράβηξε το ενδιαφέρον. Ξεκινήσαμε να διαβάζουμε για εκείνους, το τι πιστεύουν και το τι εκπροσωπεί η θρησκεία τους. Έτσι, καταλάβαμε πως συμφωνούμε σε όσα διδάσκει αυτή η θρησκεία και ξεκινήσαμε να πιστεύουμε και εμείς», είπε εκείνος μερικά χρόνια αργότερα.

Βέβαια, οι οικογένειες των δύο νεαρών τότε φοιτητών δεν δέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο αυτές τις... αλλαγές. Ο ίδιος δήλωσε μερικά χρόνια αργότερα στην «USA Today»: «Δεν ήταν μέρος κάποιου σχεδίου. Όταν "αλλάξαμε" υπήρξαν πολλά μέλη των οικογενειών μας που μας ρωτούσαν γιατί. Ήθελαν να μάθουν πώς έγινε αυτό». Πάντως, η... εσωτερική κόντρα ξεπεράστηκε και ο Άλεξ μαζί με την Αλί συνέχισαν να πιστεύουν στον Ιουδαϊσμό. Μερικά χρόνια πιο μετά, το 2011 ήρθε η πρόταση από την Μακάμπι Ασχόντ και ο Τάιους θα μπορούσε να πάει μαζί με την γυναίκα του στο Ισραήλ, την «πατρίδα» της θρησκείας που τους είχε γοητεύσει και τους είχε κάνει πιστούς της. Το έκανε δίχως δεύτερη σκέψη! Φυσικά, από τη στιγμή που πίστευε στον Ιουδαϊσμό ήταν θέμα χρόνου να πάρει την Ισραηλινή υπηκοότητα.

«Η εντύπωση που έχω από τους δυο τους είναι ότι πρόκειται για ένα συνειδητοποιημένο ζευγάρι, αρκετά ώριμο, που έχει μεγάλο δέσιμο μεταξύ τους και ο ένας στηρίζει τον άλλον», ανέφερε ένας καθηγητής τους από το κολέγιο όταν του ζητήθηκε να περιγράψει τη σχέση του ενδεχομένως μελλοντικού παίκτη του Παναθηναϊκού και της συζύγου του. 

Έτσι, από τα ακαδημαϊκά χρόνια, παράλληλα με την σχέση του με την Αλί ο Τάιους δημιούργησε στενούς δεσμούς και με την πίστη του, η οποία τον ακολουθεί μέχρι σήμερα. Μαζί με τον Ιουδαϊσμό, μέχρι τώρα δεν έχει αποχωριστεί λεπτό και την αγαπημένη του πρώην συμφοιτήτρια και νυν σύζυγο.

Το μαλλί... εφιάλτης! 

Είναι γεγονός όμως ότι ο Τάιους δεν έχει μόνο καλά πράγματα να θυμάται από τα χρόνια του στο κολέγιο. Ναι, γνώρισε τον έρωτα της ζωής του και βρήκε το θρησκευτικό του μονοπάτι. Ωστόσο, το... περίεργο μαλλί του προκάλεσε πολλά αστεία σχόλια. Αντίπαλοι, συμφοιτητές, ακόμα και δημοσιογράφοι αναφερόντουσαν με περιπαικτικά σχόλια στο μαλλί του και το κούρεμά του!

Ο λόγος; Διαπιστώστε τον μόνοι σας... 

Μάλιστα, κάνοντας ένα search στο διαδίκτυο, μπορεί κανείς να βρει προαναγγελίες παιχνιδιών του κολεγίου της Florida, στις οποίες οι συντάκτες αναφέρονται στο... κάτι σαν κούρεμα του Αμερικανού! Το κορυφαίο σχόλιο ανήκει σε έναν ανώνυμο blogger, ο οποίος είχε γράψει με μια δόση κακίας: «Ο μόνος τρόπος να χάσει το Kentucky από την Florida είναι αν οι παίκτες του επηρεαστούν από τα μαλλιά του Τάιους!» για να συμπληρώσει: «Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον Άλεξ Τάιους που με έκανε να καταλάβω πως ανεξάρτητα από όλα όσα συμβαίνουν στα δικά μου μαλλιά όσο μεγαλώνω, πάντα υπάρχουν και τα χειρότερα!». 

Επιπλέον, οι... πικρόχολοι Αμερικανοί παρουσίαζαν συχνά-πυκνά τον νεαρό τότε παίκτη με τον Predator, τονίζοντας πως θα μπορούσε να τον ντουμπλάρει σε μερικές σκηνές! Ιδού τα αποδεικτικά στοιχεία... 

Τάιους, ο μπασκετικός... Ζερβίνιο! (vid + pics)