MENU

Όπως κάνω την ίδια δουλειά και με πολλούς άλλους του αθλητικού ρεπορτάζ, για να μη νομίζει κανείς οτι βγάζω τη δική μας ουρά απ/ έξω. Μόνο που τουλάχιστον αυτοί απευθύνονται σε ένα άλλο κοινό που δεν κρίνει ζωές, αλλά μόνο αποτελέσματα αγώνων.

Προφανώς και δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι ίδιοι. Κι η τσουβαλοποίηση δεν ωφελεί. Υπάρχουν δημοσιογράφοι με Δ κεφαλαίο όπως ο Αλέξης Σπυρόπουλος, υπάρχουν και άλλοι, κάτι δημοσιογραφικά πόκεμον που για να κρατήσουν μια δουλειά μπορεί να τους δεις να κάνουν και το άσπρο... όχι μαύρο αλλά κίτρινο.

Είναι ψέματα ότι υπάρχουν ατέλειωτες ουρές; Είναι προπαγάνδα ότι απειλούνται οι καταθέσεις; Όχι! Αλλά ο τρόπος που παρουσιάζονται οι ειδήσεις είναι εμετικός. Απροκάλυπτος υπέρ των μεγάλων αφεντικών που νιώθουν ότι κινδυνεύουν από πολύ πλούσιοι να γίνουν πλούσιοι.

Εδώ όμως δεν εξετάζουμε τις συνέπειες του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ, τις οποίες μάλιστα αρνούνται να μοιραστούν μαζί μας οι υποστηρικτές του, αλλά τον τροπο ενημέρωσης. Κι εδώ δεν ξέρω αν απαιτείται παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, που μαθαίνω ότι θα συμβεί ή παρέμβαση εισαγγελέα.

Διότι αυτή η στάση των ΜΜΕ ξεπερνάει κάθε όριο. Και δεν έχει προηγούμενο. Είναι αδύνατον να παρακολουθήσεις τηλεόραση αν έχεις φάει. Προκαλεί τέτοια αναγούλα λες και βρίσκεσαι καταμεσής του Αιγαίου με δέκα μποφόρ.

Είναι πρωτοφανής ο τρόπος με τον οποίο μαζικά, σχεδόν όλα τα ιδιωτικά Μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, Internet) έχουν ταχθεί σαν Στρατός στο πλάι των Θεσμών.

Είδα το MEGA να παίζει στο δελτίο του τη συνέντευξη του Πύρρου Δήμα στον ΣΚΑΙ. Δηλαδή εικόνες από ένα ανταγωνιστικό κανάλι μόνο και μόνο επειδή το αποτέλεσμα... τους έκανε!

Δεν παριστάνουμε τους Ρομπέν των Δασών. Ούτε τους υπερασπιστές του ΟΧΙ, ούτε του ΝΑΙ. Διαχωρίζουμε όμως πλήρως τη θέση μας από πολιτικές τύπου MEGA και ΣΚΑΙ, όπως και από πολλών άλλων καναλιών και μη.

Ασχολούμαστε επισταμένως με το θέμα προσπαθώντας να παρουσιάσουμε σφαιρικά όσα συμβαίνουν γιατί είναι σαφές πως υπάρχει έλλειμμα. Κι εμείς παίρνουμε θέση και μάλιστα ξεκάθαρη στα "δικά" μας ζητήματα. Είμαστε κατά της διαφθοράς. Κι είμαστε απέναντι σε όποιον την εκφράζει.

Σε αυτή την ιστορία που ζούμε τις τελευταίες ημέρες βασιλεύει η διαφθορά σε επίπεδο media. Άνθρωποι σοβαροί όπως η Σαράφογλου βγαίνουν στην πρώτη γραμμή μάχης λες και είναι οι Τσουκαλάδες.

Τόσο μονόπλευρη ενημέρωση δεν υπήρχε ούτε επί ΥΕΝΕΔ και Παπαδόπουλου. Μόνο που εδώ η χούντα δεν είναι η κυβέρνηση. Δεν είναι καν η αντιπολίτευση. Απλά τυγχάνει η αντιπολίτευση να χορεύει κι αυτή στους ρυθμούς που επιβάλλει η αληθινή εξουσία της χώρας. Δηλαδή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Νιώθω ντροπή...