MENU

Προβληματισμός και παγωμάρα επικρατεί στις τάξεις των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων φίλοι μου. Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Ρεάλ και Μάντσεστερ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να μην ενισχυθούν μεταγραφικά φέτος για πρακτικούς λόγους. Όσους παίκτες ήθελαν τους έχει ήδη κλείσει ο Θρύλος.

Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καλά καλά η μεταγραφική περίοδος και ο Ολυμπιακός έχει σπρώξει 12 εκατομμύρια. Αν συνεχίσει έτσι, μέχρι τέλη Αυγούστου θα 'χει ξεπεράσει τα 100 (τόσα έδινε ο Τσάκας μόνο για το Ροναλντίνιο).

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος που είναι και παλιός και καλός στο ρεπορτάζ Ολυμπιακού υπογράφει στο contra.gr το άρθρο του με τίτλο: «"Σπρώχνει" 12 εκατομμύρια ευρώ για Καρίγιο, Ρομπίνιο και Πουλίδο» αναλύει όλες τις μεταγραφικές κινήσεις αεροδρομίου, του Ολυμπιακού:  

«Σχετικά με τον Γκουίντο Καρίγιο εφημερίδα της Αργεντινής αποκάλυψε πριν από μερικές ώρες, όπως σας ενημερώσαμε σχετικά, την πρόθεση του Ολυμπιακού να προσφέρει 7 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 6,5 εκατ. ευρώ) και τον Φράνκο Χάρα, προκειμένου να κάνει δικό της το "αστέρι" της Εστουντιάντες».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης είναι θέμα χρόνου το κλείσιμο της συμφωνίας μετά την αντιπρόταση που έκαναν οι άνθρωποι της Εστουντιάντες. Απέρριψαν τα 6,5 εκατομμύρια συν το Χάρα και για να πουν το «ναι» περιμένουν να επανέλθει ο Ολυμπιακός με νέα βελτιωμένη προσφορά. Τέσσερα εκατομμύρια χωρίς το Χάρα. 

Χτυπάνε το κεφάλι τους στο λιμάνι. Αν στην πρόταση εκτός από το Χάρα, είχαν βάλει και το Σαντάνα, στο τέλος θα 'βγαζαν και κέρδος απ' τη μεταγραφή του Καρίγιο. 

«Με άλλα λόγια, η προσφορά των "ερυθρολεύκων" προς την Εστουντιάντες, αν προσθέσουμε και την αξία του Χάρα, φτάνει το συνολικό ποσό στα 8 εκατομμύρια ευρώ». Τον αδικεί το Χάρα ο Γεωργακόπουλος. 1,5 εκατομμύριο κάνει μόνο η θαυματουργή του ρόγα. Αν προσθέσεις κεφάλι και δυο χέρια (με τα πόδια σπάνια σκοράρει) αγγίζουμε τα 7,5 μύρια. Και άλλα 6,5 που δίνει ο Ολυμπιακός σύνολο 14. Μισό πόδι Αμποάγκουε δηλαδή.

Στο άλλο καυτό μέτωπο, του Πουλίδο, οι εξελίξεις τρέχουν. Το άτι της Λιβαδειάς πολύ σύντομα θα αλλάξει φανέλα και στύλο στο pole dancing:

«Σύμφωνα με "φρέσκιες" πληροφορίες, η κομβική ημερομηνία για τον 25χρονο Μεξικανό είναι η 4 Ιουνίου. Εκείνη την ημέρα έχει προγραμματιστεί στην αρμόδια επιτροπή της FIFA η εκδίκαση της υπόθεσής του, την οποία έχει αναλάβει ένας από τους κορυφαίους δικηγόρους». Ευχή όλων ο κορυφαίος αυτός δικηγόρος να είναι ο Κούγιας. 

Ο Αλέξης θα εξηγήσει ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο Αλαφούζου, Μελισσανίδη, Πατέρα, Θωμαϊδη, οι οποίοι θέλουν να επιστρέψει ο Πουλίδο στην Τίγκρες, για να αποδυναμώσουν το Λεβαδειακό και να μη διεκδικήσει το πρωτάθλημα της Football League με ανατροπή (πρωταθλητής χειμώνα Φωστήρας/πρωταθλητής κανονικός Λεβαδειακός).

Οι δικαστές θα συγκινηθούν από το δράμα του Άλαν και για να μην αρχίσει κάνα νέο στριπτίζ απ΄ τη στενοχώρια του, θα του χαρίσουν την ελευθερία του και την ευκαιρία να ζήσει το όνειρο του στην εξωτική Λιβαδειά.     

Το λέει και το ρεπορτάζ του Contra: «Ο Πουλίδο θα διεκδικήσει την ελευθερία του από την Τίγκρες, με τις πιθανότητες στην παρούσα φάση να είναι αυστηρά στο 50-50. Ακόμη κι αν χάσει, ωστόσο, ο ταχύς κυνηγός από την πρώην ομάδα του δεν πρόκειται να επιστρέψει για να αγωνιστεί με τα χρώματά της. Απλώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα επιδικάσει ένα ποσό, το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί στην Τίγκρες ως αποζημίωση». Το ύψος του ποσού δεν αγχώνει το Λεβαδειακό. 

Επειδή ο Κομπότης δεν είναι ψιλικατζής, στην ανάγκη θα το πάρει πάνω του. Αν δώσει στους Μεξικάνους δυο κουπόνια 1 ημίχρονο/ 2 τελικό θα πάρει και ρέστα από την Τίγκρες.  

Όλο το ζουμί του ρεπορτάζ όμως ήταν στην επόμενη παράγραφο. Ο Γεωργακόπουλος αποκαλύπτει εμμέσως πλην σαφώς τον επόμενο σταθμό της καριέρας του Κομπότη:

«Το ποσό αυτό σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές δεν θα έχει καμία σχέση με τις απαιτήσεις των Μεξικανών που κοστολογούν τον Πουλίδο γύρω στα 10 εκατομμύρια. Ακόμη κι αν δικαιωθούν, θα τους επιδικαστεί ένα ποσό από 500.000 ευρώ μέχρι 2 εκατομμύρια ευρώ -μάξιμουμ- το οποίο η πλευρά του Άλαν θα καταβάλει, μέσω. Λεβαδειακού, προκειμένου από το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν να φορέσει την κόκκινη φόρμα και να ενταχθεί στο ρόστερ των Πειραιωτών».

Επειδή εγώ αρνούμαι να πιστέψω ότι ένας παράγοντας παγκόσμιας ακτινοβολίας όπως ο Κομπότης είναι μπροστινός άλλου και απλώς .καταβάλει ποσά, υποθέτω ότι ο Σταύρος, κάτι άλλο εννοεί. Πόσο πιο ξεκάθαρο να σας το κάνει;

Μάλλον ο Γιάνναρος θα φύγει από το Λεβαδειακό, όπως δεσμεύθηκε και θα αγοράσει τον Ολυμπιακό για να 'χει κάτι να σκοτώνει την ώρα του. Ως πρόεδρος του Θρύλου θα στάξει 1-2 μύρια για να φέρει τον Πουλίδο στο λιμάνι, αναγκάζοντας τους οπαδούς της ομάδας να του τραγουδήσουν «εεεε, οοοο, έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό».

Ανοίγει έτσι και ο δρόμος για την απόκτηση του Ρομπίνιο και του Καρίγιο. Και οι δυο θα δουν τον Ολυμπιακό όχι ως υποχρέωση, αλλά ως πρόκληση στην καριέρα τους. Ποιος δεν θα ήθελε να είναι back up του Πουλίδο και του Χάρα ή γείτονας του Κομπότη;

Αναλαμβάνει τον Ολυμπιακό ο Κομπότης;