MENU

Οι ψυχοπαθείς άνθρωποι περιγράφονται συνήθως ως ψυχρά αδιάφοροι ως προς τα συναισθήματα των άλλων, βίαιοι, ανεύθυνοι και εγωιστές. Ωστόσο, όσον αφορά τις μουσικές τους προτιμήσεις, η μουσική που ακούν είναι απολύτως φυσιολογικές.

Ο καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Πάσκαλ Ουόλις θέλησε να πραγματοποιήσει μια έρευνα προκειμένου να δει ποια είναι τα μουσικά γούστα ατόμων με ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά και αν αυτά τα χαρακτηριστικά συνδέονται με την προτίμηση συγκεκριμένων τραγουδιών.

Αρχικά τους έδωσε ένα ερωτηματολόγιο για να σημειώσουν τις φράσεις που ισχύουν γι’ αυτούς, όπως π.χ. ότι «η αγάπη είναι υπερεκτιμημένη» ή ότι «σωστό για μένα είναι ο,τιδήποτε μπορώ να κάνω αποφεύγοντας τς συνέπειες», ώστε να διαπιστώσει το «επίπεδο ψυχοπάθειας» του καθενός.

Στην συνέχεια οι φοιτητές άκουσαν 260 κομμάτια, από κλασική μουσική μέχρι σύγχρονες επιτυχίες και κλήθηκαν να τα αξιολογήσουν βάσει των προσωπικών τους προτιμήσεων.

Έπειτα, ο Ουόλις συνέκρινε τις απαντήσεις στα ερωτηματολόγια με τα αγαπημένα κομμάτια των φοιτητών και κατέληξε σε μια λίστα με τραγούδια, που αρέσουν ιδιαίτερα σε φοιτητές με τάσεις προς την ψυχοπάθεια.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της έρευνας, ο Ουόλις διαπίστωσε ότι οι ψυχοπαθείς προτιμούν να ακούν σύγχρονα κομμάτια, όπως το “Lose Yourself” του Έμινεμ, το “No Diggity” των Blackstreet και το “What Do You Mean” του Τζάστιν Μπίμπερ.

Ο καθηγητής επισήμανε πώς δεν κατάλαβε την αιτία που οι άνθρωποι αυτοί προτιμούν τα σύγχρονα τραγούδια γι’ αυτό και θα συνεχίσει την έρευνά του.

Για την έρευνά του επέλεξε 260 τραγούδια και 190 φοιτητές του.

Πηγή: koutipandoras

Αυτά είναι τα τραγούδια που προτιμούν να ακούν οι ψυχοπαθείς