MENU

Κιμ Γιούνγκ Ουν. Φάτσα για χαστούκια στα αποχωρητήρια. Ένας κανονικός τρελός, πιο κουνημένος από τον πατέρα του και τον παπού του. Ηγέτης της κομουνιστικής, λέει, Βόρεια Κορέας, καθεστώτος τόσο σπηλαιώδους και πρωτόγονου που σε σύγκριση του ο μεσαίωνας της Ευρώπης φαντάζει εποχή διαφωτισμού.

Το μυαλό του ανθρώπου ζυγίζει 638 δράμια. Οι κουράδες που έχει μέσα κεφάλι του αυτός ο Κιμ Γιουνγκ Ουν πόσο να είναι βαρειές. Και τι μικρόβια να περιέχουν για να φθάνει να προκαλεί τον πλανήτη με πυρηνική καταστροφή.

Το ζήτημα,βέβαια, δεν είναι ο εν λόγω σκουπίδης Βορειοκορεάτης που δείχνει τα μπρούτζινα μπαλάκια του στον «ανισόρροπο γεροξεκούτη» Τραμπ, όπως αποκαλεί τον Αμερικάνο πρόεδρο. Ούτε ποιος είναι το άλλο νούμερο, ο Τραμπ. Τι κόσμος είναι αυτός που ζούμε, αυτό είναι που αξίζει προβληματισμού.

Που τους ξέρουμε, που μας ξέρουν. Κι όμως, και οι δύο, ο εκλεγμένος Τραμπ και ο ελέω… λαού, Θεού, παπού Ουν κάνουν show, στο στυλ πυγμάχων πριν ανεβούν στο ριγκ για τον τίτλο βαρέων βαρών, με τον πυρηνικό εξοπλισμό που διαθέτουν. Εδώ είμαστε.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η αρρώστια της εποχής κτύπησε την γυναικάρα του Χόλυγουντ

Ένας χάλιας απειλεί πυρηνικά τον πλανήτη