MENU

Το ότι γράφτηκαν ύμνοι για τον ομογενή επιχειρηματία, όχι γιατί κάτι, έστω ελάχιστο, έκανε με την τριετή παρουσία του στον ΠΑΟΚ, είναι η κραυγαλέα απόδειξη της ανωριμότητας που κυριαρχεί στο χώρο. Τρία χρόνια δεν είναι λίγα. Και τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης ήταν ένα τίποτα. Ένα μηδενικό.

Και κάποιοι, άλλοι άσχετοι αυτοί, συνέκριναν τον Σαββίδη με τον Μαρινάκη και τον Κόκκαλη. Άγρια μεσάνυχτα. Ο ορισμός του αποπροσανατολισμού.

Γίνεται πρωθυπουργός ο άλλος και δεν ξέρουν τι περιμένουν από τον εκλεγμένο κυβερνήτη. Τι μπορεί να κάνει το παραγνωρίζουν. Μάγο τον θέλουν. Δικαιολογημένα κι αυτός, ο υποψήφιος πρωθυπουργός τους πλακώνει στις παπαριές προεκλογικά.

Είμαστε στο ποδόσφαιρο. Τι περιμένει κάποιος, π.χ. από τον Μαρινάκη, είτε είναι γάβρος, είτε οπαδός άλλης ομάδας. Αυτό που θα περίμενε από τον Σαββίδη. Από τον Κόκκαλη.

Ο Κόκκαλης έπαιρνε πρωταθλήματα, το ένα μετά το άλλο. Στα παπάρια μου. Θεός για τον Ολυμπιακό ο Σόκρατες. Ο μέγιστος πρόεδρός του. Πήρε τα περισσότερα πρωταθλήματα. Έφτιαξε γηπεδάρα. Καθάρισε όλα τα χρέη από το σκάνδαλο Κοσκωτά. Ο Ολυμπιακός οφελήθηκε, όχι το ποδόσφαιρο, για να κάνουμε ταμείο.

Περίμενα από τον Κόκκαλη να αλλάξει το ποδόσφαιρο. Δεν το έκανε. Θα μπορούσε; Οπωσδήποτε! Δεν το έκανε, όμως, ο Κόκκαλης αυτό που επίσης δεν έκανε ο Βαρδινογιάννης. Μιλάμε, για να ξέρουμε τι λέμε, για δύο από τα μεγαλύτερα οικονομικά μεγέθη της μεταπολεμικής Ελλάδος. Που, όμως, μπλέχτηκαν με το ποδόσφαιρο και ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ αδιαφόρησαν για τη βρωμιά στο πρωτάθλημα. Που συνειδητά έτσι ή, αλλοιώς ευλόγησαν μια νοσηρή κατάσταση που ακόμα μέχρι σήμερα υπάρχει.

Αν ο Μαρινάκης κατά τη δικαιοσύνη είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, τότε ένα έπρεπε να γίνει. Να προλάβουν οι γάβροι, πριν τον χώσουν το χοντρό στη φυλακή, να τον ρίξουν στη θάλασσα. Να τον πνίξουν δεμένο με σίδερα του ιδίου βάρους με τις πατσές του. Επειδή ντρόπιασε την ομαδάρα τους.

Δεν θα το κάνουν ποτέ αυτό οι γάβροι. Επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών, όλων των οπαδών δεν έχει ηθική. Επειδή εάν αναγνωρίσουν ότι ο Μαρινάκης πήρε το πρωτάθλημα με τη διαιτησία μειώνεται ο Ολυμπιακός.

Να καταλήξουμε. Από τον Μαρινάκη, τον κάθε Μαρινάκη και Σαββίδη, που είναι επιχειρηματίες, ένα περιμένεις. Μόνον ένα. Να κερδίζουν προσωπικά με την ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο. Να ενεργούν σαν επενδυτές και στα παπάρια μας αν... αγαπάνε την εταιρεία τους, την ΠΑΕ. Δεν θέλουμε γκόμενους, ούτε νταβατζήδες των ομάδων.

Όπως ο Κόκκαλης καθάρισε τα χρέη του Ολυμπιακού, έτσι και ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ. Αδιάφορο. Εντελώς. Έστω ότι αύριο, μεθαύριο ο Σαββίδης θα παίρνει όλα τα πρωταθλήματα όπως ο Κόκκαλης και ο Μαρινάκης. Ξανά μανα αδιάφορο.

Αυτό που ενδιαφέρει είναι αν οι Μαρινάκηδες και Μελισσανίδηδες. Αλαφούζοι και Σαββίδηδες παίζουν σε πρωτάθλημα χωρίς να ανατινάζονται φούρνοι διαιτητών.

ΓΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ την έπεσε στον Μελισσανίδη, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Ποια η διαφορά Σαββίδη και Μελισσανίδη