MENU

Με μεγάλη χαρά το ΔΣ της «Μαραθώνιος Ολύμπου» και η εταιρία «ΔΡΟΜΕΥΣ ΑΕ» ως βασικός συνεργάτης, ανακοινώνουν την ένταξη του Olympus Marathon στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Skyrunner World Series 2017.

Ο Olympus Marathon είναι ένας αγώνας που έχει αποτελέσει διαχρονικά σημείο αναφοράς στο ελληνικό ορεινό τρέξιμο. Με ιστορία 14 χρόνων, στα μονοπάτια του έχουν τρέξει χιλιάδες αθλητές Έλληνες και ξένοι, ερασιτέχνες δρομείς αλλά και μεγάλα ονόματα του χώρου, τιμώντας την πορεία των αρχαίων προγόνων μας οι οποίοι ανέβαιναν από τη λατρευτική πόλη του Δίου στις κορυφές του Ολύμπου για να θυσιάσουν στον θεό των θεών, τον Δία. Έφτασε η ώρα να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να ανελίξει τον διεθνή του χαρακτήρα. Από σήμερα λοιπόν, ο Olympus Marathon συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της πιο σημαντικής κατηγορίας της σειράς Skyrunning World Series της Sky Classic, ιστάμενος αντάξια στις απαιτήσεις των μεγαλύτερων και δημοφιλέστερων αγώνων του κόσμου.

Να σημειωθεί πως ο Olympus Marathon 2017 θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σάββατο του Ιουνίου, δηλαδή στις 24 Ιουνίου 2017.

Με αφορμή την ένταξη του Olympus Marathon στο Skyrunner World δεκάδες είναι τα ονόματα κορυφαίων skyrunners από όλο τον κόσμο που θα συμμετάσχουν στον αγώνα του 2017. Γεγονός που θα δώσει μεγαλύτερη αίγλη στον Olympus Marathon και θα του εξασφαλίσει μια θέση στο παγκόσμιο στερέωμα του ορεινού τρεξίματος.

Βασικό κίνητρο για τους Skyrunners στον Όλυμπο θα είναι το ταξίδι τους στα μονοπάτια του μυθικού βουνού. Για την τελική βαθμολογία και την ανάδειξη των νικητών θα ληφθούν υπόψη οι πέντε καλύτεροί τους αγώνες, της Sky Classic κατηγορίας, οι δύο καλύτεροι της Extreme και οι τρεις της Ultra.

Η ένταξη του Olympus Marathon στο παγκόσμιο καλεντάρι δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια αυτή υπήρξε η άψογη συνεργασία των εθελοντών του Δ.Σ. με το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό του Runner Store. Η ανακοίνωση αυτού του γεγονότος σίγουρα αποτελεί μια ηθική ικανοποίηση για τους διοργανωτές και όλους όσοι συνέβαλαν στην ευχάριστη εξέλιξη του αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως τον σημαντικότερο ρόλο έχει η ανιδιοτελής προσφορά των εθελοντικών ομάδων και μεμονωμένων εθελοντών, που όλα τα χρόνια υποστηρίζουν και εξελίσσουν τους τομείς της δράσης τους, με βασικό σκοπό την ασφάλεια και προστασία του αθλητή και σεβόμενοι το ευαίσθητο οικοσύστημα του Ολύμπου.

2017 SKYRUNNER WORLD SERIES – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

SKY CLASSIC

2 Μαϊου – Yading Skyrun, 30 km, China

28 Μαϊου – *Maratòn Alpina Zegama-Aizkorri, 42 km, Spain

18 Ιουνίου – Livigno SkyMarathon, Italy

24 Ιουνίου – Olympus Marathon, Greece

8 Ιουλίου – Buff Epic Trail 42KM, Spain

22 Ιουλίου – Dolomites SkyRace, 22 km, Canazei, Italy

30 Ιουλίου – SkyRace Comapedrosa, 21 km, Andorra

26 Αυγούστου – *Matterhorn Ultraks «46K», Zermatt, Switzerland

2 Σεπτεμβρίου – The Rut 25K, Montana, USA

16 Σεπτεμβρίου – Salomon Ring of Steall Skyrace, 29km, Kinlochleven, UK

14 Οκτωβρίου – *Skyrunning Extreme – 23 km, Limone sul Garda, Italy

SKY EXTREME

16 Ιουλίου – Royal Gran Paradiso, 53 km, Ceresole Reale, Italy

5 Αυγούστου – *Tromsø SkyRace, 53 km, Tromsø, Norway

17 Σεπτεμβρίου – Salomon Glen Coe Skyline, 55 km, Kinlochleven, UK

26 Αυγούστου – Matterhorn Ultraks «X-K», Zermatt, Switzerland

SKY ULTRA

13 Μαϊου – Transvulcania Ultramarathon, 75 km, La Palma, Canaries, Spain

3 Ιουνίου – Ultra SkyMarathon Madeira, 55 km, Madeira, Portugal

9 Ιουνίου – Scenic Trail 113K, Lugano, Switzerland

8 Ιουλίου – *High Trail Vanoise, 68 km, Val d’Isère, France

12 Αυγούστου – Devil’s Ridge Ultra 80K, Gobi Desert, China

Πηγή: Runnfun.gr

Olympus Marathon: Εντάχθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Skyrunner® World Series 2017!