MENU

Ηθελα πολύ να τον δω αυτόν κ. Σταμάτη…γιατι τα τελευταια δυο χρόνια δεν ειχα δει τηλεόραση και από όσο ξέρω ο Υπουργός δεν εμφανιζόταν και συχνά.

Είχα διαβάσει όμως πώς είχε φύγει έξαλλος από το studio ο συναδελφος μου Μάκης Γεωργίου (που έχουν ακούσει τα αυτιά του πράγματα και θαματα τόσα χρόνια στο ρεπορτάζ) όταν στην εκπομπή που έχουν με τον Τάκη Χατζή στον REAL FM 97.8 o (μ αρέσει η λέξη) Υπουργός Σταμάτης είχε δηλώσει αμέσως μετά τις εκλογές (επι λέξει):

«Η ΝΔ πλήρωσε το τίμημα της επιτυχίας, δηλαδή, ο λαός αισθάνθηκε ασφαλής. Σταθεροποιήσαμε την οικονομία, ενισχύσαμε το τραπεζικό σύστημα. Αυτό έδωσε στον πολίτη τη δυνατότητα να αισθάνεται ασφαλής και να έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει κάτι καλύτερο που του έταξαν»

Ο Μάκης είχε πεταχτεί από την καρέκλα του με το που ακούστηκε το «πλήρωσε το τίμημα της επιτυχίας»… 

-Ε στεναχωρεμένος ήταν ο άνθρωπος που χάσανε τις εκλογές…και την εξουσία…θα του ξεφυγε η ανοησία! Κι αυτός ο Μάκης είναι ευέξαπτο παιδί.

Η στεναχώρια είναι κακός σύμβουλος.

Από τότε όμως πέρασαν 2 μήνες… διαολε αυτό δεν πρέπει να’ναι στεναχωρια, αλλά καψούρα που στην πήρε κάποιος άλλος.

Ο άνθρωπος ήταν (χθες) εκτός τόπου και χρόνου.

Χρησιμοποίησε τόσες φορές τη λέξη «σώσαμε» που για μια στιγμή νόμισα ότι ήταν καρδιολόγος στον Ευαγγελισμό Σαββατο βράδυ σε εφημερία.

Μόνο που δεν μας μούτζωσε που κάποιοι τολμησαν να ΜΗ τους ψηφίσουν.

Μέχρι που είπε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε αντισυνταγματικά την εξουσία, αφού εκμεταλλεύτηκε τη μη δυνατότητα εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.

Είπε και άλλα:

Πώς το’πε να δείτε;

Α, ναι…

-Με μας οι πολίτες ένιωθαν ασφάλεια!

Ετσι είναι αφου έτσι νομίζετε, έγραψε ο Λουίτζι Πιραντέλλο… 

Μόνο που κ. Σταμάτη μας, στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι έτσι επειδή έτσι νομίζετε. 

Ανθρωποι αυτοκτόνησαν, νέοι μετανάστευσαν, σπίτια κλείσανε, μαγαζιά έκλεισαν, περιουσίες που’χαν γίνει με ιδρώτα χάθηκαν,  παιδιά μείνανε χωρίς όνειρα, συνταξιούχοι ψάχνανε τους σκουπιδοντενεκέδες… και φόβος σκοτείνιασε την Ελλάδα!

Συγγνώμη για την αγένεια: αλλά στα παπάρια μας τί νομίζετε κ. Σταμάτη.

Ξέρετε ποιο είναι το πιο επικίνδυνο από όλα;

Όλα αυτά τα ΠΙΣΤΕΥΕΙ ακράδαντα ο κ. Σταμάτης και οι φίλοι του… 

Ετσι καταλαβαίνει κανείς γιατι ο κ. Σαμαράς δεν έχει ήδη παραιτηθεί… γιατί δεν τοχει κάνει ακόμα ο κ. Βενιζέλος… Επειδή μας …σώσανε και ο ελληνικός λαός ( τα αχάριστα καθίκια δλδ) αντί να τους κάνει αγάλματα στα Προπύλαια… τόλμησε (ναι τόλμησε) να μην τους ψηφίσει.

Ο Πάνος Σκουρλέτης στην αρχή αντιπαρατέθηκε μαζί του… γρήγορα όμως καταλαβε ότι κάνει λάθος… ο κ. Σταμάτης ήθελε όλο τον ρόλο του τηλε-e-αυτοχειρα για πάρτη του…. και έτσι τον άφησε να εκτεθεί ανεπανόρθωτα. 

Εχω δει τις περισσότερες εκπομπές του Χατζηνικολάου στο enikos. Eχω δει θιγμένους-απελπισμένους ανθρώπους στο κοινό που στο τέλος υποβάλουν ερωτήσεις… χθες είδα ανθρωπους που έτρεμαν από τα νεύρα τους… ένας δάκρυσε… ένας μπερδευε τις λέξεις του όχι από το τρακ, αλλά από εκνευρισμό.

Ο κ. Σταμάτης στην κοσμάρα του.

-Σώσαμε τη χώρα… την κρατήσαμε στην… κανονικότητα.

Αν αυτό δεν ειναι πολιτικός ναρκισισμός...τότε τί είναι;

Υπουργός Επικρατείας…δλδ έκοβε και έραβε….στην εποχή της Κρίσης… στην εποχή που ο κόσμος δεν κοιμόταν τα βράδια… οι τσέπες μας και η ψυχολογία μας ήταν στα χέρια του.

Η ώρα που γραφω το κομμάτι δεν βοηθά για να ξέρω τι κέρδισε ο Πρωθυπουργός στην πολυωρη του συνάντηση με την Μέρκελ… υπέθετα όμως ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Έλληνας που να μην εύχεται να’χει πάρει έστω και κάτι λίγο… 

Λάθος υπέθετα.

 Όταν τέλειωσε η εκπομπή ημουν σίγουρος οτι υπάρχουν και μερικοί τέτοιοι. 

Και κάτι ανατριχιαστικά ανεπίτρεπτο: Ολα αυτα λέχθηκαν την ίδια στιγμή που ο Τσίπρας διαπραγματευόταν στο Βερολίνο.

Για μια κωλοκαρέκλα ρε γαμώτο;

Να σας στείλω μια μεξικάνικη αιώρα που΄χω σπίτι.

Αντιγραφω (copy/paste) το (πολιτικό)βιογραφικό του κ. Σταμάτη:«Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς το 1978.

Υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς κατά τις εκλογικές αναμετρήσεις του 1982 και 2002.

Το 1985 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Επανεκλέχθηκε τρεις φορές ακόμη βουλευτής κατά τις εκλογικές αναμετρήσεις των ετών 1989–2000.

Το 2004 ήταν υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε υποδιοικητής της Πολιτικής Αεροπορίας, Διοικητής της Πολιτικής Αεροπορίας, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, πρόεδρος του ΗΛΠΑΠ.

Ακολούθησε τον Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Ανοιξη και έκτοτε παρέμεινε κοντά του και εκ των στενότερων συνεργατών του.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του πρώην Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Κατά την περίοδο 2005-2009, χρημάτισε Γενικός Γραμματέας της τότε Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στις 21 Ιουνίου 2012, ορκίστηκε Υπουργός Επικρατείας της τρικομματικής κυβέρνησης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ενώ είναι αρμόδιος για την ομαλή λειτουργία και συνεννόηση των τριών κυβερνητικών εταίρων.»

Κοιταξτε τι «τράβηξε» ο άνθρωπος μέχρι να μας σώσει.

Μέχρι το τέλος του βίου του θα διηγείται με καμάρι "πώς μας έσωσαν".

Επιτρέψτε μου και ένα εντελώς αυθαίρετο σενάριο:

Πριν την εκπομπή:-Πρόεδρε, το βραδυ θα’μαι στου Χατζηνικολάου!

-Να τους πατήσεις Δημήτρη!

-Θα τους πατήσω Πρόεδρε!

Μετα την εκπομπή:-Πρόεδρε, τους πάτησα!

-Τους ισοπέδωσες Δημήτρη!

(Πάω για ύπνο. Δεν μεταδίδω άλλο!)

Δημήτρης Σταμάτης: Ο άνθρωπος που μας «έσωσε»!