MENU

Το SDNA σας παρουσιάζει μεταγραφικές ιστορίες παικτών που από τον Ολυμπιακό πήγαν στον Παναθηναϊκό και το αντίστροφο. Κεφάλαιο: Μιχάλης Κωνσταντίνου!

{{{lead1}}}Δείτε εδώ λεπτομέρειες για να πάρετε μέρος στην κλήρωση...

Τα αμέτρητα γκολ και οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις με τη φανέλα του Ηρακλή, δεν άφησαν ασυγκίνητες τις μεγάλες ομάδες του κέντρου σε ότι αφορά τον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Οι οπαδικές εφημερίδες όλων των... χρωμάτων, φιλοξενούσαν στο πρωτοσέλιδό τους το όνομα του Μιχάλη Κωνσταντίνου, ο οποίος αποτελούσε το μεταγραφικό μήλον της Έριδος. Εκατομμύρια μοιράζονταν καθημερινά από τις εφημερίδες αλλά στο τέλος, τον πλήρωσε χρυσάφι ο Παναθηναϊκός. Ποσό ρεκόρ ακόμα και σήμεραΤα 4 δισεκατομμύρια δραχμές  (ποσό που αγγίζει τα 12 εκατ. ευρώ), συν τρεις ποδοσφαιριστές (Χαλκιά, Κουτσουρέ, Νασιόπουλο), έφτασε η μεταγραφή του Μιχαλάκη από τον Ηρακλή στον Παναθηναϊκό, με τους πράσινους οπαδούς να παραληρούν στην πρώτη του εμφάνιση με το τριφύλλι στο στήθος, στην παρουσίασή του που έγινε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο ίδιος ο παίκτης, υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων ετών με απολαβές ύψους 700 εκατ. δραχμών ολοκληρώνοντας έτσι μια από τις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και η ακριβότερη Έλληνα ποδοσφαιριστή. Τα πράσινα χρόνια

Στα τέσσερα χρόνια της παρουσίας του στο Τριφύλλι ο Μιχαλάκης αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους φίλους των πρασίνων όμως όταν φόρεσε τα ερυθρόλευκα, ένιωσαν στο πετσί τους την προδοσία. Με τη φανέλα του Παναθηναϊκός, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου κατάφερε να κατακτήσει ένα νταμπλ το 2004, ενώ σε 151 συμμετοχές, σκόραρε 49 φορές. 

Η δική σου "προδοσία" θα γραφτεί στην ιστορία

Μπορεί να παραφράσαμε λίγο τον τίτλο του τραγουδιού των 90's από τον Δημήτρη Κόκοτα, ωστόσο κάπως έτσι έβλεπαν  το καλοκαίρι του 2005, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, την μετακίνηση του Μιχάλη Κωνσταντίνου στον Ολυμπιακό. Το συμβόλαιο του παίκτη στους πράσινους ολοκληρώθηκε, ο Ολυμπιακός του Σωκράτη Κόκκαλη πλησίασε τον παίκτη και απέσπασε την υπογραφή του για 3 χρόνια. Με τα ερυθρόλευκα κατέκτησε το νταμπλ το 2006 και το 2008, καθώς και το πρωτάθλημα του 2007, ενώ σε 53 συνολικά συμμετοχές, σημείωσε 13 γκολ.Ο έξαλλος πανηγυρισμός στο γκολ κατά του ΠαναθηναϊκούΜπορεί αναλογικά να μην προσέφερε τα αναμενόμενα στον Ολυμπιακό ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, ωστόσο σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του τον Παναθηναϊκό, σε ένα παιχνίδι που θα μείνει αξέχαστο στους οπαδούς των πρασίνων, εξαιτίας του ξέφρενου πανηγυρισμού του. Στο ντέρμπι της σεζόν 2005-2006, ο κύπριος επιθετικός έκανε το 3-1 σε βάρους του τριφυλλιού και το πανηγύρισε έξαλλα.

Μιχαλάκη είσαι τρέλα... (vids, pics)