MENU

Η πρώτη προσπάθεια των Κώστα Ιωαννίδη, Απόστολου Αμπάρκιολη και Γιάννη Κάμπαξη να τους επιτραπεί να διευθύνουν και πάλι αγώνες της Super League, δεν στέφθηκε με επιτυχία!

Οι τρεις διαιτητές είναι κατηγορούμενοι για δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος, στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης», και από τις 30 Απριλίου οπότε και απολογήθηκαν ενώπιον του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, τους έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης να σφυρίζουν σε παιχνίδια ποδοσφαίρου, έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Λίγες ημέρες μετά την απολογία τους, οι τρεις διαιτητές κατέθεσαν αίτηση άρσης του περιοριστικού όρου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, απορρίφθηκε!

Παρόλα αυτά, Ιωαννίδης, Κάμπαξης και Αμπάρκιολης δεν δείχνουν να πτοούνται και σύμφωνα με έγκυρες πηγές, έχουν ήδη καταθέσει νέα αίτηση προς το συμβούλιο πλημμελειοδικών, με σκοπό την άρση ή έστω την αντικατάσταση του περιοριστικού όρου με κάποιον άλλον ελαφρύτερο.

Άποψη έγκριτων νομικών, τέλος, είναι πως η απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών για τους τρεις διαιτητές μπορεί –υπό προϋποθέσεις- να αποτελέσει πρόκριμα και για τους υπόλοιπους 20 κατηγορούμενους που έχουν βαρύτερα κατηγορητήρια και αντίστοιχους ή και βαρύτερους περιοριστικού όρους.

«Όχι» σε άρση περιοριστικών όρων!