MENU

Στα χέρια του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη εξακολουθεί και βρίσκεται η δικογραφία της φερόμενης ως «εγκληματική οργάνωση» στο ποδόσφαιρο και δεν πρόκειται να την κλείσει για να την παραδώσει στον εισαγγελέα, αν προηγουμένως δεν έχει προχωρήσει σε δυο-τρεις ακόμα κινήσεις που θεωρεί σημαντικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, ο κ. Ανδρεάδης έχει ήδη ζητήσει την συμβολή των αρμόδιων πορτογαλικών δικαστικών Αρχών, προκειμένου να υπάρξει δικαστική αρωγή μέσω των Πρεσβειών, ώστε να σταλούν στην Αθήνα ένορκες καταθέσεις του Φερνάντο Σάντος και του πρώην συνεργάτη του στην Εθνική, Ρικάρντο Σάντος.

Η υπόθεση αφορά το φετινό παιχνίδι Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1 για το οποίο κατηγορούνται οι Σπανός, Αγγελόπουλος, Σα Πίντο και Μαρινάκης. Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση του Τάκη Φύσσα, ο Φερνάντο Σάντος και ο Ρικάρντο Σάντος γνώριζαν από την πρώτη στιγμή τα όσα κατέθεσε ο ίδιος για τον Σα Πίντο, ότι δηλαδή δέχτηκε εντολή να αφήσει εκτός ενδεκάδας του Ατρομήτου για το συγκεκριμένο ματς τέσσερις βασικούς παίκτες. Ο Φύσσας, μάλιστα, είχε καταθέσει στον ανακριτή και σχετικά sms που του είχε στείλει ο Ρικάρντο Σάντος!

Ο ανακριτής θέλει να διαπιστώσει με επίσημο τρόπο αν οι δύο Πορτογάλοι επιβεβαιώνουν τον Φύσσα και γι’ αυτό έχει ζητήσει την μαρτυρία τους.

Θυμίζουμε, πάντως, ότι στις 7 Μαΐου 2015, ο Ρικάρντο Σάντος είχε παραχωρήσει συνέντευξη αποκλειστικά στο SDNA και είχε αναφέρει τα εξής:

«Ισχύει ότι έστειλα ένα μήνυμα στον κύριο Φύσσα σχετικά με συνομιλία που είχα με τον κύριο Σα Πίντο, μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο του Ατρόμητου. Το περιεχόμενο του συγκεκριμένου μηνύματος είναι γνωστό, εφόσον ο ίδιος ο κύριος Φύσσας το έχει καταθέσει στις ελληνικές δικαστικές αρχές και δεν είναι σωστό να μιλήσω δημόσια για αυτό, αφού πρόκειται για υπόθεση που ερευνάται. Είναι εν γνώσει μου αυτό το γεγονός, ότι δηλαδή ο κύριος Φύσσας έχει υποβάλει στις αρμόδιες αρχές το δικό μου sms.

Δούλεψα με τον κύριο Φύσσα περίπου τέσσερα χρόνια και είχαμε μια πολύ ωραία συνεργασία και μια πολύ καλή σχέση. Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό άνθρωπο, δεν πρόκειται για άνθρωπο που λέει ψέματα. Εγώ μίλησα με τον κύριο Σα Πίντο δύο ή τρεις ημέρες μετά την αποχώρησή του από τον Ατρόμητο. Δεν έχουμε μιλήσει ξανά από τότε για αυτό το θέμα».

 Το στάτους του Πέρεθ!

Στις σκέψεις του Γιώργου Ανδρεάδη, εξάλλου, είναι και ακόμη μία κίνηση που αφορά το ματς Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 που διεξήχθη τον Γενάρη του 2013 και για το οποίο κατηγορούνται 10(!) πρόσωπα: οι Μαρινάκης, Αρβανιτίδης, Λαναρής, Καλογέρης, Μάνος, Σκαθαρούδης, Μπάρμπας, Ιωάννου, Παυλίδης και Αμαραντίδης,

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής σκέφτεται το αν είναι σκόπιμο να καλέσει για κατάθεση τον Ισπανό πρώην ποδοσφαιριστή της Βέροιας, Γκιγιέρμο Πέρεθ, ο οποίος την Τρίτη 30 Ιουνίου είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook το εξής σχόλιο:

 «Μόνο ο Νίκος Γεωργέας έχει αρχ…α βλέπω»!

Ο Πέρεθ που είχε αγωνιστεί στο επίμαχο ματς, ανέβασε το συγκεκριμένο στάτους προφανέστατα με αφορμή την κατάθεση του Νίκου Γεωργέα μία ημέρα νωρίτερα στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Ο ανακριτής πάντως δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα αναζητήσει τον Πέρεθ, καθώς θα απαιτηθεί χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία, μια και ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται πλέον στο εξωτερικό.

Επιμένει στα δύο ματς του Ολυμπιακού ο Ανδρεάδης!