MENU

Ο δύο ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία τόσο λόγω του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα (θυμίζουμε ότι στα 90λεπτά δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ), όσο και εξαιτίας των εντυπωσιακών νικών που πέτυχαν το Σάββατο, των πρώτων τους μέσα στο 2018.

Η Άρσεναλ... σκόρπισε την Κρίσταλ Πάλας (4-1) στο «Έμιρεϊτς», πετυχαίνοντας στα πρώτα 22 λεπτά τα τέρματά της και δείχνοντας πως στη μετά Αλέξις Σάντσες εποχή (στην οποία μπήκε επίσημα από τη Δευτέρα, βέβαια) έχει τα όπλα για να ανταπεξέλθει. Η Τσέλσι, πάλι, πέρασε σαν... σίφουνας από το Μπράιτον (4-0), αντέχοντας στις σημαντικές απουσίες που είχε.

Αυτά είδε η στοιχηματική αγορά και προσφέρει ως ξεκάθαρο φαβορί το Over σε αποδόσεις όπως το 1,75 της betshop.gr, το 1,73 της stoiximan και το 1,72 της bet365.

Βέβαια, ο Αντόνιο Κόντε έχει και σήμερα δύο σημαντικούς «πονοκεφάλους». Μπορεί οι Κουρτουά (γκολκίπερ), Κέιχιλ, Κρίστιανσεν (στόπερ), Ντρινκγουότερ (αμυντικός χαφ) να είναι –κατά πάσα πιθανότητα- διαθέσιμοι, όμως, ο Φάμπρεγκας (δημιουργικός μέσος) και ο πρώτος σκόρερ Μοράτα (φορ) δεν θα αγωνιστούν.

Θα πείτε –δικαιολογημένα- ότι δίχως αυτούς η Τσέλσι έβαλε 4 γκολ τέσσερις ημέρες, χάρη στα κέφια των Αζάρ (πρωτίστως) και Γουίλιαν. Όμως, η Άρσεναλ, παρά τις... ανορθογραφίες της, δεν είναι Μπράιτον.

Φυσικά, ως... λάτρης του παρελθόντος, δεν μπορώ να διαγράψω ελαφρά τη καρδία δύο σημαντικές παραδόσεις των «μπλε». Η μία είναι αυτή που τους θέλει αήττητους στις αναμετρήσεις με την Άρσεναλ στο Λιγκ Καπ εδώ και 20 χρόνια (μετρούν 4 νίκες και την ισοπαλία του πρώτου ματς σε αυτό το διάστημα, ανεξαρτήτου έδρας).

Η δεύτερη αφορά τις εκτός έδρας επιδόσεις τους σε ημιτελικούς Λιγκ Καπ. Στην εποχή Αμπράμοβιτς (από το 2003), η Τσέλσι δεν έχει χάσει ποτέ ματς τετράδας αυτής της διοργάνωσης μακριά από τη βάση της (3 νίκες σε 6 αγώνες). Όμως, εδώ και ένα οκτάμηνο, η Άρσεναλ φροντίζει να διαψεύδει διαρκώς τα προγνωστικά στα παιχνίδια με την «άσπονδη» συμπολίτισσα.

Κέρδισε το Μάιο στον τελικό του Κυπέλλου (2-1) την εστεμμένη πρωταθλήτρια. Επικράτησε στο Κομιούνιτι Σιλντ του Αυγούστου στα πέναλτι, αν και βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο για 40 λεπτά. Πήρε ισοπαλία στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τον Σεπτέμβριο για το πρωτάθλημα (0-0) όντας αγωνιστικά... ημιθανής. «Τσίμπησε» το βαθμό στην αναμέτρηση της 3ης Ιανουαρίου στην έδρα της (2-2) αν και είχε γυρίσει... τούμπα η εξέλιξη και τέλος «κλείδωσε» τους «μπλε» στον πρώτο ημιτελικό και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Όλα αυτά τα επιτεύγματα δείχνουν πως ακόμα και σε αυτή την δύσκολη καμπή, οι «κανονιέρηδες» έχουν χαρακτήρα και ξέρουν τον τρόπο να «μπλοκάρουν» τον Κόντε. Αυτό εκτιμώ πως μπορεί να γίνει κι απόψε, παρότι δεν υπάρχει πια Σάντσες (δεν θα υπάρχει ούτε ο νεοφερμένος Μχιταριάν, αφού δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής). Έχουν όμως, καλές επιστροφές των Μονρεάλ (αμυντικός) και Ράμσεϊ (κεντρικός χαφ), τη στιγμή που η επιθετικότητα της Τσέλσι μοιάζει... ακρωτηριασμένη ξανά.

Η επιλογή, λοιπόν, είναι ο άσος της Άρσεναλ, με απόδοση 2,80 στην betshop.gr.

Με το χαρακτήρα της Άρσεναλ