MENU

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει πειστεί από την εικόνα της οικοδέσποινας του Γκάρι Ράουετ σε αυτόν τον απρόβλεπτο «μαραθώνιο».

Πόσο μάλλον όταν δεν έχει πανηγυρίσει νίκη εδώ και 5 αγωνιστικές, η αμυντική της παρουσία χαρακτηρίζεται από αστάθεια, ενώ εσχάτως ούτε η επίθεσή της καταφέρνει να είναι όσο αποδοτική απαιτείται για να δικαιωθούν οι προσδοκίες της εκκίνησης της σεζόν, που ήθελαν τη Ντέρμπι να βρίσκεται μέσα στα φαβορί για την άνοδο.

Όμως, η ισοπαλία που απέσπασε στο Κάρντιφ (0-0) πριν μεσολαβήσει η διακοπή, στην οποία ο Ράουετ βελτίωσε το ανασταλτικό του πλάνο, αλλά και η μεγαλύτερη ορμή που επιδεικνύουν τα «κριάρια» στο «Πράιντ Παρκ» (είναι χαρακτηριστικό πως εντός έδρας πραγματοποιούν 3 τελικές προσπάθειες περισσότερες από το συνολικό μέσο όρο τους) τους δίνει την ελπίδα πως μπορούν να φτάσουν στο «τρίποντο», για να μειώσουν τη διαφορά τους από την εξάδα στους 4 βαθμούς.

Επιπλέον σύμμαχος της Ντέρμπι είναι η μίνι παράδοση που έχει δημιουργήσει στα ντέρμπι με τη Νότιγχαμ, αφού είναι αήττητη στα 3 τελευταία (ανεξαρτήτου έδρας), ενώ στο «σπίτι» της έχει να επιδείξει 2 σερί νίκες (1-0 το Μάρτη του 2016 και 3-0 το Δεκέμβρη του ίδιου έτους).

Ο άσος είναι το ξεκάθαρο φαβορί των αποδόσεων καθώς προσφέρεται από τις κορυφαίες εταιρίες της αγοράς στο 1,79 στην betshop.gr, 1,83 στην bet365 και 1,85 στην stoiximan.

Η Φόρεστ, πάντως, βρίσκεται θεωρητικά σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Σε αυτή συνέβαλε η σπουδαία εντός έδρας επιτυχία επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ πριν από τη διακοπή (2-1), με την οποία διέκοψε ένα σερί 4 ηττών σε όλες τις διοργανώσεις.

Επίσης, ο προπονητής της Μαρκ Γουόρμπερτον έχει να λέει πως στην καριέρα του στου πάγκους δεν έχει χάσει ακόμα ματς από την Ντέρμπι. Σε 3 αγώνες (2 με την Μπρέντφορντ και 1 με τη Φόρεστ) μετρά 1 νίκη και 2 ισοπαλίες.

Ωστόσο, η Νότιγχαμ εξακολουθεί να… παραπατά στο ανασταλτικό κομμάτι, παρά τις προσπάθειες του 55χρονου τεχνικού. Παρότι στα 2 τελευταία ματς επιστράτευσε ξανά τη διάταξη με τους 3 κεντρικούς αμυντικούς, η εστία της παραβιάστηκε ξανά και μόνο τυχαίο δεν είναι πως έχει μια από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις της Τσάμπιονσιπ. Κάτι που δύσκολα θα αλλάξει, ακόμα και με την επιστροφή του έμπειρου Μιλς (στόπερ).

Αυτή η… πληγή της Φόρεστ είναι πολύ πιθανό να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της Ντέρμπι, που θα έχει καμιά 30αριά χιλιάδες οπαδούς στο πλευρό της, αλλά και το θετικό οιωνό ότι ο Ράουετ δεν έχει χάσει στα 2 ματς που έχει αντιμετωπίσει τον Γουόρμπερτον.

Επειδή, όμως, ούτε η άμυνα των γηπεδούχων μας πείθει και πολύ, το ενδεχόμενο ενός «ανοιχτού» ματς δεν φαντάζει και πολύ μακρινό. Έτσι, θα επιλέξουμε το συνδυασμό του άσου με το Over 2,5, το οποίο αποδίδει 2,69 στην betshop.gr.

Προβάδισμα των «κριαριών» σε μια… ανοιχτή μάχη