MENU

Ουδείς άλλωστε ξεχνάει το περσινό τους ματς στο Σαρλερουά που διακόπηκε λόγω επεισοδίων (με τη Σταντάρ προηγούμενη), με αποτέλεσμα να μηδενιστούν αμφότερες!

Το κύριο μέλημα λοιπόν και των δύο διοικήσεων είναι να μην ξανασυμβεί φέτος κάτι παρόμοιο. Και γι’ αυτό το λόγο έγιναν χθες εκκλήσεις προς τους οπαδούς μέσω της τηλεόρασης. Η οποία όμως παράλληλα είχε και… αφιέρωμα στα πανό (με τα εχθρικά συνθήματα) των δύο πλευρών…

Η Σταντάρ με νέο προπονητή φέτος τον Πορτογάλο Σα Πίντο δεν έχει ξεκινήσει καλά και βρίσκεται στη 12η θέση με επίδοση 1-1-3 (προέρχεται από τρεις σερί ήττες, οι δύο τελευταίες μάλιστα με «τεσσάρες», 0-4 εντός από Ζούλτε Βάρεγκεμ και με 4-0 στην Μπριζ στο τελευταίο της ματς πριν τη διακοπή ελέω Εθνικών).

Αντιθέτως, η Σαρλερουά (έχοντας για τέταρτη σεζόν στον πάγκο της τον κόουτς Μαζού) φέτος… πετάει! Βρίσκεται στην πρώτη θέση διατηρώντας το απόλυτο (πέντε νίκες), έχοντας κερδίσει εντός Άντερλεχτ και Βάρεγκεμ και εκτός έδρας σε Μουσκρόν και Γκενκ. Αν μάλιστα δεν ηττηθεί σήμερα θα μείνει μόνη της στην κορυφή, αφού η συμπρωτοπόρος Μπριζ έχασε χθες (στη Μουσκρόν που ανέβηκε στην 3η θέση, στην ίδια έδρα είχε νικήσει η Σαρλερουά στις αρχές Αυγούστου με το εμφατικό 5-2!).

Η παράδοση των ντέρμπι στη Λιέγη από το 2000 και μετά είναι 12-5-4 (που σε αποδόσεις χωρίς γκανιότα μεταφράζεται σε σετ: 1,75 - 4,20 - 5,25). Όμως τα τελευταία εννέα χρόνια δεν υπάρχει διπλό (6-3-0, τελευταία νίκη της Σαρλερουά τον Οκτώβριο του 2008).

Λόγω αυτής της παράδοσης αλλά και λόγω «βαριάς φανέλας» οι κορυφαίες στοιχηματικές εταιρίες παραμερίζουν τη βαθμολογική θέση των δύο ομάδων και δίνουν φαβορί τη Σταντάρ (στο 1,86 ο άσος στην betshop.gr, στο 1,83 στην bet365, στο 1,88 στη stoiximan), ενώ το διπλό της Σαρλερουά βρίσκεται άνω του 4,00 και στις τρεις εταιρίες (στο 4,22 στην betshop.gr, στο 4,20 στην bet365, στο 4,15 στη stoiximan). Απαράλλακτες αυτές οι αποδόσεις από τις αρχές της βδομάδας (καμία αυξομείωση).

Η παράδοση λοιπόν δείχνει άσο.

Η φόρμα δείχνει διπλό (ίσως κι εύκολο).

Η λογική σού βάζει ιδέες για καμιά ισοπαλία με γκολ (για να μην έχουμε έκτροπα από πλευράς οπαδών). Μετά δε τη χθεσινή ήττα της Μπριζ, οι φορτσάτοι φιλοξενούμενοι ίσως και να έχουν αρχίσει να «το συζητάνε» για ισοπαλία (που θα τους φέρει μόνους πρώτους).

Κανένα νέο πρόβλημα στη Σαρλερουά (που είχε μόνο δύο διεθνείς κατά το διάστημα της διακοπής). Η αποστολή της είναι η ίδια με των προηγούμενων αγώνων.

Η Σταντάρ βρίσκεται σαφώς σε κρίση. Ο Σα Πίντο δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των οπαδών (και της διοίκησης). Σε τέτοιες περιπτώσεις η διακοπή συνήθως δρα ευεργετικά. Όμως τώρα ο Πορτογάλος στερήθηκε εννιά διεθνείς (άρα είχε μόνο 3-4 μέρες για να δουλέψει σοβαρά για το ντέρμπι). Και την τελευταία ημέρα των μεταγραφών έφυγαν τέσσερις παίκτες (οι τρεις είχαν χρησιμοποιηθεί φέτος απ’ τον Σα Πίντο και πήγαν σε Βέρντερ, Μετς, Ντίσελντορφ, άρα ήταν… καλοί) και ήρθαν δύο. Και μεσοβδόμαδα έδωσε δανεικό έναν παίκτη στην τουρκική Γκιόζτεπε (κι αυτός είχε χρησιμοποιηθεί απ’ τον Σα Πίντο). Κι όταν σου φεύγουν παίκτες στο φινάλε των μεταγραφών, αυτό κάτι δείχνει (και συνήθως δεν είναι κάτι καλό).

Την Παρασκευή οργανώθηκε μια συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των οργανωμένων οπαδών, της διοίκησης, του Σα Πίντο και μερικών παικτών. Μπόλικη γκρίνια απ’ τους οπαδούς, εκνευρισμός και βολές κατά της διοίκησης, ενώ ο Πορτογάλος κόουτς όταν πήρε το λόγο… υποσχέθηκε ότι η Σταντάρ θα παίξει φέτος στα πλέι-οφ του πρωταθλητή.

Τιμωρημένος στη Σταντάρ ο (Πορτογάλος) βασικός φορ Ορλάντο Σα (17 γκολ πέρσι, ένα φέτος).

Διαιτητής ο 35χρονος Βιμ Σμετ (που σφύριξε και στο προ μηνός Μουσκρόν – Σαρλερουά 2-5).

Εννοείται πως θα προτιμούσαμε να είχε κερδίσει χθες η Μπριζ…

Επιλέγουμε το διπλό της Σαρλερουά σε απόδοση 4,22 στην betshop.gr

Με πιο «καθαρό μυαλό» η φορμαρισμένη Σαρλερουά