MENU

Ο Ερίκ Σικορά, από τους ερασιτέχνες της Λανς, καλείται για ακόμα μια φορά να βάλει πλάτη στη μεγάλη ομάδα αντικαθιστώντας, εδώ και μια βδομάδα, τον Καζανοβά που έφυγε μετά από λαϊκή απαίτηση.

Το είχε κάνει και την περίοδο 2012 – 2013 αλλά επέστρεψε στους ερασιτέχνες και τώρα έχει τη δεύτερή του ευκαιρία. Στο ματς του Λιγκ Καπ και την ήττα με 3-2 από τη Λοριάν έδειξε κάποια καλά στοιχεία όταν αντέδρασε μειώνοντας σε 3-2 (από 3-0) στο ημίχρονο, αλλά, δεν κατάφερε κάτι παραπάνω. Δεν την περιμένουμε και πολύ αλλαγμένη καθώς ο Σικορά, ό,τι αλλάξει θα το κάνει στη διακοπή.

Για σήμερα πάντως, η Λανς, πάει σε μια έδρα ομάδας που έχει ξεκινήσει καλά (είναι 10η με 7 βαθμούς) και παίζει ελεύθερο και ωραίο ποδόσφαιρο. Στο Λιγκ Καπ απέσπασε 2-2 στην έδρα της Νανσί, αλλά, έχασε την πρόκριση στα πέναλτι, κάτι βέβαια που δεν στενοχώρησε την ομάδα.

Ειδησεογραφικά, η Λανς θα στερηθεί για σήμερα τον βασικό επιθετικό της, τον Ισπανό Κριστιάνο Λόπεζ, ενώ εκτός παραμένει ο επιθετικός Μαντρί και είναι με την Εθνική του ο Αιγύπτιος αμυντικός, Χαφέζ. Στα θετικά της, ότι είναι έτοιμοι πλέον να βοηθήσουν στην ανάταση της ομάδας και στο «ξεκόλλημα» από τους μηδέν βαθμούς, τα νέα αποκτήματά της, Μάρκοβιτς και Σαντόμ. Ο δεύτερος έχασε πέρσι σχεδόν όλη τη χρονιά λόγω τραυματισμού και φέτος δεν χώραγε στο ρόστερ της Ρεν. Αμφότεροι είναι στην αποστολή και αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής, ίσως μπαίνοντας ως αλλαγή.

Η Ορλεάν, έως τώρα, έχει πετύχει εννέα γκολ (6 στο πρωτάθλημα και 3 στο Λιγκ καπ) με οκτώ διαφορετικούς παίκτες να σκοράρουν. Μόνο ο αριστερός εξτρέμ Σισοκό έχει πετύχει δύο γκολ, ένας παίκτες που απουσίασε από το ματς του Λιγκ Καπ και επιστρέφει σήμερα.

Οποιος επιλέξει να πάει με τα γκολ στο συγκεκριμένο ματς θα έχει σίγουρα τα… δίκια του. Το Over προσφέρεται από τις κορυφαίες εταιρίες της αγοράς στο 2,00 στην betshop.gr, 2,02 στην stoiximan και 2,05 στην bet365.

Παραδοσιακά, τα τρία ματς που έχουν δώσει μεταξύ τους (2 πρωταθλήματος και ένα Κυπέλλου) είχαν Goal και ήταν Over, με το συγκεκριμένο combo να έχει απόδοση 2,40 betshop.gr.

Αν το ζευγάρι ήταν ανάποδα θα σκεφτόμουν πιο εύκολα το διπλό της Ορλεάν, ενώ ο άσος που είναι φαβορί δεν με ιντριγκάρει για να κάνω «ξερό» παιχνίδι υπέρ του.

Επί της… στατιστικής, στη Β Γαλλίας είναι σπάνιο, αλλά υφίσταται, το φαινόμενο να κλείνει αγωνιστική της χωρίς ισοπαλία. Όμως, ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν δεν διαδέχθηκε μια αγωνιστική με «μηδέν Χ» κάποια προηγούμενή της με μόλις μια ισοπαλία.

Τα πέντε τελευταία χρόνια οι αγωνιστικές που σημειώθηκαν «μηδέν» και «μια» ισοπαλίες στα δέκα ματς της κατηγορίας ήταν:

Καταλήγω στην επιλογή 1Χ&Goal, ένα combo με απόδοση 2,45 στην betshop.gr το οποίο μοιάζει αρκετά ασφαλές για τα δεδομένα των δύο ομάδων και περιλαμβάνει και όλες τις ισοπαλίες με γκολ, καθώς θεωρώ απίθανο ένα αποτέλεσμα 0-0.

Ενα «Χ» σε 19 παιχνίδια στη Β Γαλλίας