MENU

Στην οικοδέσποινα δεν έφτανε η δεδομένη διαφορά δυναμικότητας από τη μεγάλη της αντίπαλο, αλλά και τα δυσάρεστα νέα της –αποπομπής ουσιαστικά- του Βάλτερ Ματσάρι, ο οποίος ανακοινώθηκε πως θα παραιτηθεί μετά τη λήξη του αγώνα κι ας είχε άλλα δυο χρόνια συμβόλαιο με τις «μέλισσες».

Ήρθε και ο… περονόσπορος στο κέντρο της άμυνάς για να δέσει το γλυκό. Η Γουότφορντ θα στερηθεί τους βασικούς στόπερ της, Πρέντλ (τιμωρημένος), Μπρίτος (τραυματίας), ενώ στο ιατρικό δελτίο βρίσκονται και οι «ρεζέρβες» τους Καμπούλ, Κάθκαρτ και Καμπασέλε, που επίσης θα απουσιάσουν.

Η υπηρεσιακή σύνθεση με τους Μαριάπα (ο μοναδικός υγιής σέντερ-μπακ) και Καπού (αμυντικός χαφ) θα είναι πολύ δύσκολο να αντισταθεί στην ορμή και το κίνητρο της Σίτι. Πόσο μάλλον όταν οι «μέλισσες» -παίζοντας με τη συνηθισμένη τους τριάδα στα «μετόπισθεν»- κατέγραψαν 5 διαδοχικές ήττες, στις οποίες δέχτηκαν 11 γκολ.

Το διπλό προσφέρεται στις κορυφαίες εταιρίες της αγοράς στο 1,18 σε betshop.gr, stoiximan και στο 1,25 στην bet365.

Την ίδια στιγμή, οι «πολίτες», πέρα από τη δεδομένη θέληση να κατακτήσουν την τρίτη θέση και να αποφύγουν την καλοκαιρινή ταλαιπωρία των πλέι-οφ, θα ήθελαν να αφήσουν μια ευχάριστη γεύση, σε μια χρονιά που ξεκίνησε με όνειρα λόγω της έλευσης του Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά τελειώνει άσχημα, αφού δεν κατακτήθηκε ούτε ένα τρόπαιο.

Ο Καταλανός τεχνικός, πάντως, βλέπει την ομάδα του να σκοράρει κατά βούληση από τη στιγμή που επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα ο Γκάμπριελ Ζεσούς. Παρόντος του ταλαντούχου Βραζιλιάνου επιθετικού (είτε σε ρόλο κεντρικού επιθετικού, είτε ως εξτρέμ) η Σίτι μετρά 10 γκολ σε 3 ματς, έστω κι αν αυτά ήταν όλα στο «Έτιχαντ» (με Πάλας, Λέστερ, Μπρόμιτς).

Είναι φανερό ότι οι «πολίτες» διαθέτουν πολύ μεγαλύτερη σπιρτάδα με τον 20χρονο φορ και παρόμοια εικόνα αναμένεται να δούμε και σήμερα στο «Βίκερεϊτζ Ρόουντ», όπου δεν έχουν ηττηθεί από το μακρινό 1989.

Γι’ αυτό και το διπλό τους θα το ταιριάξουμε με ένα πιθανό ευρύ σκορ, στη διαμόρφωση του οποίου ίσως να βοηθήσει και η άμυνά τους, που δεν κρατά εύκολα το «μηδέν». Το ποντάρισμά μας πηγαίνει στο COMBO «2 & Over 3,5», που πληρώνει 2,25 στην betshop.gr.

Πάλι θέαμα και Κέιν…

Την περασμένη Πέμπτη, στο ταξίδι στο Λέστερ, γράφαμε ότι η Τότεναμ θα είναι σοβαρή και θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον Χάρι Κέιν για να βγει πρώτος σκόρερ. Δικαιωθήκαμε μέχρι κεραίας τόσο με την «εξάρα» των Λονδρέζων, όσο και με το «καρέ» τερμάτων του Άγγλου στράικερ, που πλέον υπερέχει κατά δύο γκολ του Λουκάκου.

Κάτι ανάλογο περιμένουμε να συμβεί και στην τελευταία αγωνιστική στο «Κείκομ» με την υποβιβασμένη Χαλ. Μόνο που πλέον υπάρχει για τα «σπιρούνια» και το κίνητρο να παραμείνουν στις 4 ήττες στο πρωτάθλημα και να ισοφαρίσουν την καλύτερη επίδοση της ιστορίας τους, που κρατά από 1919!

Γι’ αυτό και ο Μαουρίσιο Ποκετίνο θα παρατάξει ξανά την καλύτερη δυνατή σύνθεση, παρόντος και του Έρικσεν, που δεν αγωνίστηκε στο Λέστερ. Κι όταν ο Δανός χαφ δίνει το «παρών», η Τότεναμ είναι ακόμα πιο παραγωγική (είναι δεύτερος στις ασίστ στην Πρέμιερσιπ με 13).

Η Χαλ, στον αντίποδα, σίγουρα είναι ψυχολογικά καταβαραθρωμένη μετά τον άδοξο υποβιβασμό της. Έχει και προβλήματα τραυματισμών ο Μάρκο Σίλβα, αφού λείπουν ο εξτρέμ Μάρκοβιτς και ο χαφ Μάιλερ, ενώ είναι αμφίβολοι οι Μαγκουάιρ (κεντρικός αμυντικός), Εβάντρο (δεκάρι), Ερνάντες (φορ).

Ωστόσο, δεν έχει πια να χάσει τίποτα και δίνεται η αίσθηση πως θα συμβάλλει σε ένα θεαματικό ματς, έστω κι αν κάτι τέτοιο δεν είναι το στυλ του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος θέλει να διατηρήσει ψηλά το όνομά του στην Πρέμιερσιπ ενόψει καλοκαιριού.

Με την Τότεναμ, πάντως, να είναι το ξεκάθαρο φαβορί και να βρίσκει ακόμα κίνητρα, αξίζει να βάλουμε τα λεφτά μας στο συνδυασμό του διπλού και του over 3,5, που τον συναντάμε στο 3,15 στην betshop.gr.

Δεν θα ξεχάσουμε, όμως, τον Κέιν, που δεδομένα θα τον ψάξουν οι συμπαίκτες του για να παραμείνει το πρώτο «κανόνι» του πρωταθλήματος.

Η πιθανότητα να σκοράρει σε οποιοδήποτε σημείο του ματς αποδίδει 2,05 στην betshop.gr.

Ετοιμη η Μάντσεστερ Σίτι να κουνήσει το… σεντόνι!