MENU

Πρέπει κάπως να «δικαιολογήσεις» τον χαρακτηρισμό που σου έχει δοθεί- ειδικά όταν σε φωνάζουν “GOAT”: το να παίρνεις νίκες σε διάστημα 21 ετών (1996-2017) είναι ένα καλό επιχείρημα. Το να έχεις κερδίσει 9 παγκόσμια πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες άλλο ένα. Το να διαθέτεις τον μεγαλύτερο «στρατό» από σκληροπυρηνικούς φαν, ένα τρίτο. Το να είσαι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς αναβάτες και να παραμένεις ανταγωνιστικός στα 38 σου (τ' αγωνιστικά σου γεράματα, δηλαδή), ένα τέταρτο. Όλ' αυτά, όμως, είναι πράγματα που ενδεχομένως μπορούν να γίνουν κι από κάποιον άλλον.

Το να καταρρίπτεις, διάολε, την δίτροχη λογική όταν πλησιάζεις τα 40 και να ρισκάρεις την υγεία σου, είναι κάτι που μόνο ο κορυφαίος όλων των εποχών θα τολμούσε: ο Βαλεντίνο Ρόσι τσάκισε, ως γνωστόν, το πόδι του κάνοντας motocross, σπάζοντας την κνήμη του- ένα σημείο, δηλαδή, που είχε τραυματιστεί και στο παρελθόν.

Οι γιατροί που τον εγχείρησαν άμεσα έκαναν λόγο- λαμβάνοντας υπόψη και την ηλικία του- για 40 μέρες ξεκούρασης πριν καν αρχίσει την προπόνηση, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω ακόμα και η συμμετοχή του «Βάλε» στα επόμενα 3-4 grand prix. Ο Λιν Τζάρβις, ο αγωνιστικός διευθυντής της Yamaha, έλεγε πριν από μερικές μέρες πως «Είναι απλά αδύνατο να τρέξει στην Άραγκον ο Βαλεντίνο», τονίζοντας πως δε γίνεται να χάσεις μόνο έναν αγώνα- αυτόν στο Μισάνο- και να επιστρέψεις στην αγωνιστική δράση.

Ναι, για έναν κοινό αναβάτη, αυτό είναι αδύνατο. Όχι, όμως, για τον GOAT: ο «Γιατρός» βάζει τα γυαλιά στους... κανονικούς γιατρούς και με κυρίαρχο όπλο την, παγκοίνως γνωστή, αγωνιστική του τρέλα, είναι έτοιμος να καταρρίψει τη λογική.

«Την Τρίτη έκανα 20 γύρους, ενώ την Δευτέρα μόνο 2 και πήρα τις απαντήσεις που ήθελα. Εν τέλει το τεστ που έκανα ήταν θετικό.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δρ. Λουτσίντι και την ομάδα του που με βοήθησαν, ώστε να αισθάνομαι το λιγότερο δυνατό πόνο στο πόδι.

Προφανώς και μετά το τεστ πονούσα, αλλά σήμερα το πρωί που έκανα εξετάσεις στον Δρ. Πασκαρέλα, τ' αποτελέσματα ήταν θετικά

Έτσι αποφάσισα να πετάξω για την Aragon και θα προσπαθήσω να οδηγήσω την Μ1 μου αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αν πάρω το πράσινο φως την Παρασκευή, θα έχω την αληθινή απάντηση για την κατάστασή μου μετά τις ΕΔ1, διότι η οδήγηση με την Μ1 θα είναι πολύ μεγαλύτερη πρόκληση.

Θα δούμε... Θα σας συναντήσω όλους στην Άραγκον!», δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο Ρόσι, τρελαίνοντας εαυτόν και αλλήλους.

Στην Άραγκον, λοιπόν. Σκάρτες 25 μέρες από το σπάσιμο του ποδιού του, ο Ιταλός θα φορέσει και πάλι την μπλε στολή του, θα βάλει το κράνος με το 46 στο πάνω μέρος και θ' ανέβει στην M1 του για ν' αποδείξει πως τα πρωταθλήματα, οι νίκες, τα ρεκόρ και το αλαλάζον πλήθος καμιά φορά δεν μετράνε και τόσο.

Αυτό που μετράει είναι η καρδιά.

Η καρδιά.

Είναι και επίσημα... τρελός: πάει στην Άραγκον ο Ρόσι!