MENU

Ήταν τόσο οφθαλμοφανές που θα μπορούσε να το δει ακόμα και ο Οιδίποδας (μετά το οικειοθελές του... ξεμάτιασμα): η Honda σε όλες τις περιόδους των ελεύθερων δοκιμαστικών γυρνούσε πολύ πιο γρήγορα από κάθε άλλη μοτοσυκλέτα και απλά περίμενε να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της και στα επίσημα δοκιμαστικά.

Όπερ και εγένετο: ο Μαρκ Μάρκεθ- ο οποίος στους τελευταίους αγώνες τερμάτιζε πάντα πίσω από τον Ρόσι και ήθελε άμεσα μια δίτροχη απάντηση- τσάκισε, κυριολεκτικά, τα χρονόμετρα και με 1:47.117 πήρε πανεύκολα την pole.

Έναν αγωνιστικό αιώνα πίσω από τον Μαρκ (+0.631), ο Μάβερικ Βινιάλες με την Suzuki του έκανε και πάλι ένα μίνι- θαύμα, επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σ' εξαιρετική κατάσταση εσχάτως και πήρε τη δεύτερη θέση. Την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπλήρωσε ο Χόρχε Λορένθο, ο οποίος πέτυχε τον καλύτερό του χρόνο στο τέλος.

Ντοβιτσιόζο, Κράτσλοου, Ρόσι (πολύ κακές κατατακτήριες για τον «Γιατρό» που χρειάζεται να βγάλει όλους τους λαγούς που κρύβει το καπέλο του αύριο προκειμένου να ψαλιδίσει κι άλλο τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Μάρκεθ), Πεντρόσα, Αλέιξ Εσπαργκαρό, Πετρούτσι και Ρέντινγκ συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Αύριο, λοιπόν, αναμένονται τα σπουδαία: με πιθανή νίκη του Μαρκ, ο Ισπανός αγκαλιάζει τον 3ο του παγκόσμιο τίτλο μετά το 2013 και το 2014 στη μεγάλη κατηγορία. Με δεδομένο πως ο Ντάνι Πεντρόσα είχε μια πτώση και δεν είναι πουθενά κοντά για ν' απειλήσει, το μόνο, ρητορικής φύσης, ερώτημα για την Αραγονία είναι το εξής:

«Ποιος μπορεί να σταματήσει τον Μάρκεθ»;

Grand Prix Αραγονίας: ο Μαρκ Μάρκεθ στην pole position