MENU

Στον δεύτερο γύρο του σημερινού αγώνα στο Μισάνο ο Βαλεντίνο Ρόσι προσπέρασε τον Χόρχε Λορένθο με τρόπο που δεν άρεσε στον Ισπανό παγκόσμιο πρωταθλητή και φρόντισε να το καταστήσει σαφές στην συνέντευξη τύπου.

https://twitter.com/hashtag/sanmarinogp?src=hash

Έτσι, σ' ερώτηση δημοσιογράφου για το συμβάν, ο 37χρονος Ιταλός είπε αρχικά: Πάντα είναι λίγο δύσκολο να προσπεράσεις εδώ στο Μισάνο. Ήθελα να το προσπαθήσω από την αρχή, στο Μουτζέλο ήμουν πίσω από τον Λορένθο και ήμουν άτυχος, οπότε αυτή τη φορά προσπάθησα να μείνω μπροστά».

Μετά, το λόγο πήρε ο Χόρχε που είπε: Αν κάνετε αυτή την ερώτηση, είναι επειδή αυτή η κίνηση είναι επιθετική. Αν όχι, μην κάνετε αυτή την ερώτηση. Μπορείτε να έχετε διαφορετικές απόψεις. Η δική μου ήταν ότι η προσπέραση ήταν πολύ επιθετική. Δεν έπρεπε να την κάνει, αλλά ξέρετε, έτσι είναι το στιλ του, άλλοι θα έκαναν πιο καθαρές προσπεράσεις».

Και μετά άνοιξε ο... ασκός του Αιόλου με τον εξής διάλογο:

Β.Ρ.: «Αυτό δεν είναι αλήθεια. Προσπάθησε να δεις κάποια στιγμή την προσπέραση».

Χ.Λ.: Αν πήγαινα ευθεία, θα είχαμε ατύχημα. Ίσως εσύ να μην είχες, εγώ είχα».Β.Ρ.: «Τι λες; Δεν ισχύει αυτό. Δεν ξέρω τι πρέπει να πω μ' εσένα, τι πρέπει να πω με τον Μάρκεζ στο Σίλβερστοουν, όταν προσπέρασε 10 φορές με αυτόν τον τρόπο».

Χ.Λ.: «Αυτή είναι η γνώμη σου. Αυτή είναι η δική μου και τη σέβομαι».

Β.Ρ.: «Γιατί το λες έτσι; Δεν είναι αλήθεια. Κι εσύ πάντα προσπερνάς επιθετικά».

Χ.Λ.: «Πότε;».

Β.Ρ.: «Αυτή τη στιγμή δε θυμάμαι, όμως αν ρίξεις μία ματιά στον αγώνα, έγινε 100 φορές σ' εμένα».

Χ.Λ.: «Μη γελάς, σεβάσου την άποψή μου, οι αγωνοδίκες θα έχουν άλλη γνώμη».

Β.Ρ.: «Γιατί δε βλέπεις τις φωτογράφιες;».

Χ.Λ.: «Δεν τις έχω δει, θα τις δώ. Όμως, θα είχα ατύχημα, αν δεν πήγαινα ευθεία».

Β.Ρ.: «Δε συμφωνώ».

Το επεισόδιο τελείωσε με τον Λορένθο να λέει «Δε χρειαζόταν να κάνει αυτή την προσπέραση. Ήταν καλύτερος σήμερα, θα με περνούσε αργά ή γρήγορα. Δεν έπρεπε να κάνει αυτή την επιθετική κίνηση, όμως φυσικά θα έχει άλλη άποψη».

http://www.youtube.com/embed/TtxeiHwIaK8?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
Βαλεντίνο Ρόσι- Χόρχε Λορένθο: ένταση στον αγώνα της Ιταλίας