MENU

Είναι πέρα ως πέρα λογικό: η συγκεκριμένη πίστα είναι το ασφάλτινο σπίτι του. Και, ως γνωστόν, δεν υπάρχει κανένα μέρος στον κόσμο σαν το σπίτι σου- πρωτίστως γιατί ξέρεις την κάθε σπιθαμή απέξω κι ανακατωτά.

Ο Λιούις Χάμιλτον φρόντισε να επιβεβαιώσει γι' ακόμα μία φορά την αλήθεια του “There is no place like home”, κάνοντας... πλάκα στον ανταγωνισμό σήμερα στο Σίλβερστοουν: «γράφοντας» 1:26.600 στην τελευταία του προσπάθεια απαίτησε- και πήρε, εν τέλει- την 3η σερί pole του (και 5η συνολικά) στην συγκεκριμένη πίστα, ενώ έφτασε και τις 67 στο σύνολο και βρίσκεται μόλις μία πίσω από τον Μίκαελ Σουμάχερ στη σχετική λίστα. Κάπως έτσι, έκλεισε τα στόματα για την κριτική που του είχε ασκηθεί να πάει μεσούσης της εβδομάδας στη Μύκονο αντί να συγκεντρωθεί στον αγώνα.

Δεύτερος θα εκκινήσει αύριο ο «καλύτερος από τους υπόλοιπους» σήμερα Κίμι Ράικονεν, ο οποίος έμεινε 5.5 ολόκληρα δέκατα πίσω από τον Χάμιλτον. Ο χρόνος του Φινλανδού ήταν, ωστόσο, αρκετός για να τον κρατήσει μπροστά από τον 3ο Φέτελ, που έχασε από τον teammate του στην εσωτερική μονομαχία της Φεράρι.

4ος κι ελαφρώς καταϊδρωμένος ήταν ο Βάλτερι Μπότας, ο οποίος, όμως, δέχτηκε ποινή 5 θέσεων γι' αλλαγή του κιβωτίου του και θα ξεκινήσει αύριο από την 9η θέση. Φερστάπεν, Χούλκενμπεργκ, Πέρεζ, Οκόν, Βαντούρν (πρώτη φορά που έκανε καλύτερο χρόνο από τον Αλόνσο σε δοκιμαστικά) και Γκροζιάν συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Εκτός του Q3 έμεινε ο Φερνάντο Αλόνσο που, ούτως ή άλλως, κουβαλούσε ποινή 25 θέσεων και θα εκκινήσει από το pit lane, ενώ ο Ντάνιελ Ρικιάρντο θα είναι τελευταίος καθώς βγήκε εκτός στο Q1 με αποτέλεσμα να πέσει κόκκινη σημαία για 5 λεπτά, ενώ κουβαλούσε και ποινή επίσης 5 θέσεων για αλλαγή κιβωτίου.

Αύριο, λοιπόν, στις 15:00 ο Χάμιλτον ξεκινάει γι' ακόμα μία φορά φέτος (την 6η) με τα λευκά στη σκακιέρα του αγώνα.

Θα μπορέσει, άραγε, να κάνει τσεκ και ματ στις Φεράρι ή, μήπως, η Σκουντερία θα κάνει πάλι το τετράτροχο θαύμα της;

Grand Prix Βρετανίας: ο Λιούις Χάμιλτον στην pole position