MENU

Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Μοιάζει παράλογο, αλλά είναι πέρα έως πέρα αληθινό. Η προσωρινή διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, στο βωμό των προσωπικών της συμφερόντων, θυσιάζει αξίες, ιστορία αλλά και ένα ολόκληρο άθλημα. Παράλληλα, δείχνει να τα έχει χαμένα αναφορικά με την ταυτότητά της, αλλά και το κύρος που θα έπρεπε να έχει ώστε να βοηθήσει το άθλημα να προχωρήσει, όπως διατείνεται άλλωστε στους κύκλους του τζούντο, αλλά και στην επικοινωνία που έχει με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Υφυπουργείο.

Τελευταίο και πιο πρόσφατο παράδειγμα, η συμπεριφορά... Τζέκιλ και Χάιντ που παρουσιάζει σχετικά με το πόσο και ποιοι σύλλογοι είναι -κατ` αυτήν- νόμιμοι, προκειμένου να μπορέσει να ελέγξει το εκλογικό αποτέλεσμα τη στιγμή που θα προκηρύξει εκλογές. Επειδή δεν βγαίνουν τα κουκιά στην προσωρινή διοίκηση, προσπάθησε να αδιαφανείς διαδικασίες να ελέγξει τη νομιμότητά τους. Αρμόδια φυσικά για το συγκεκριμένο θέμα είναι η ΓΓΑ, η οποία και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, ποιος σύλλογος έχει αθλητική αναγνώριση και ως εκ τούτου είναι νόμιμος.

Από τη μία ως Τζέκιλ, στις επιστολές προς τη ΓΓΑ κάνει λόγο για συλλόγους φαντάσματα και χωρίς άδεια, από την άλλη ως Χάιντ, ζητάει από τους ίδιους συλλόγους, βοήθεια ώστε να βγάλει εις πέρας το βαλκανικό πρωτάθλημα παίδων του επόμενου Σαββατοκύριακου. Φαίνεται λοιπόν, ότι κάποιος ή κάποιοι έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, εάν θεωρήσουμε ότι δεν πρόκειται για κάποιο νέο τερτίπι μεταξύ των γνωστών και των άσπονδων φίλων που διοικούν προσωρινά την ομοσπονδία. Γιατί πως αλλιώς μπορούμε να δικαιολογήσουμε το έγγραφο που εστάλη στον Φίλιππο Αμυνταίου ότι "η προσωρινή διοίκηση μας παρακαλεί να δώσουμε στην Οργανωτική Επιτροπή των Βαλκανικών Αγώνων τα στρώματα και τον τεχνικό εξοπλισμό που έχουμε στη διάθεσή μας προκειμένου να γίνουν απρόσκοπτα οι αγώνες», ενώ μας διευκρινίζουν ότι «τα υλικά θα μας επιστραφούν μετά το πέρας των αγώνων».

Για να μην πέφτουν μέσα στους λάκκους που σκάβουν οι ίδιοι, ας αποφασίσουν τι ακριβώς θέλουν κι αν τελικά θέλουν βοήθεια από τους νόμιμους ή όχι. Για ΕΜΕΙΣ, οι νόμιμοι, είμαι οι πρωταγωνιστές του αθλήματος. Είμαστε ΕΜΕΙΣ οι παράγοντες που χύναμε -και εξακολουθούμε να χύνουμε- ιδρώτα για να πάει το άθλημα μπροστά. Κι αυτό ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να το αμφισβητήσει, όσο λάσπη κι αν προσπαθήσει να μας πετάξει.

Κι επειδή μέχρι τώρα δεν είχα μιλήσει ανοικτά για το θέμα και την προσωρινή διοίκηση, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να της ζητήσω κι εγώ από την πλευρά μου, ν` αποχωρήσει από το άθλημα γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων δεν επιθυμούν την παρουσία τους στον χώρο

Για την ιστορία να διευκρινίσουμε ότι ο κορυφαίος σύλλογος στην Ελλάδα την τελευταία 15ετία που δεν είναι άλλος από τον Φίλιππο Αμυνταίου, θα παραχωρήσει τα υλικά γιατί προέχει η διοργάνωση να στεφθεί από επιτυχία και πάνω απ` όλα οι αθλητές να πάρουν αγωνιστικές εικόνες από μια αξιόλογη διοργάνωση».

Δήλωση Ηλιάδη για το Βαλκανικό πρωτάθλημα