MENU

Το πρώτο σπριντ για το final eight του Τσάμπιονς Λιγκ πόλο ανδρών θα δοθεί σε λίγες. Στη Γένοβα οι οκτώ καλύτερες ομάδες, Ολυμπιακός, Προ Ρέκο, Σπαντάου, Μπαρτσελονέτα, Έγκερ, Γιουγκ, Μπρέσια και Σόλνοκ θα πέσουν στο νερό με μόνο στόχο τη μεγάλη κούπα.

Ανάμεσα τους και ο Άγγελος Βλαχόπουλος που από το καλοκαίρι αγωνίζεται με το σκουφάκι της Έγκερ. Ο διεθνής πολίστας που θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά σε τελική φάση (η πρώτη με τον Ολυμπιακό το 2016) μίλησε στο SDNA λίγες μέρες πριν τη διοργάνωση της Γένοβας.

«Εδώ και δύο εβδομάδες το μυαλό μας είναι στο final eight αφού η σεζόν στην Ουγγαρία έχει τελειώσει. Τερματίσαμε στην τρίτη θέση και πλέον σκεφτόμαστε μόνο το τι θα συμβεί στον προημιτελικό με την Μπαρτσελονέτα» ήταν η απάντησή του σε ερώτηση για τις σκέψεις που υπάρχουν λίγες μέρες πριν τη μεγάλη γιορτή.

Η ομάδα της Ουγγαρίας τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Προ Ρέκο σε έναν δύσκολο όμιλο όπου εκτός των Ιταλών συμμετείχε και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σόλνοκ, από την οποία η Έγκερ δεν ηττήθηκε: «Ήμασταν σε έναν απαιτητικό όμιλο. Κερδίσαμε την Σόλνοκ που είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αυτό έδειξε ότι είμαστε μια καλή ομάδα. Είχαμε όμως σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Πιστεύω ότι τα συνεχή ταξίδια αφού η σεζόν ήταν πολύ μεγάλη στην Ουγγαρία μας επηρέασαν, ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα».

Η Έγκερ στον προημιτελικό θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελονέτα που τερμάτισε τρίτη στον όμιλο του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας περιφερειακός σημείωσε για την ισπανική ομάδα: «Η Μπαρτσελονέτα είναι μια καλή ομάδα. Είναι δεμένη αφού οι παίκτες της είναι πολλά χρονιά μαζί και παίζει με το ίδιο στυλ. Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να είμαστε πιεστικοί από το πρώτο λεπτό και κόψουμε τον ρυθμό τους θα καταφέρουμε να επικρατήσουμε.

Όσον αφορά τα φαβορί της διοργάνωσης ήταν ξεκάθαρος: «Θεωρητικά οι δύο ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους έχουν και το πάνω χέρι, δηλαδή ο Ολυμπιακός και η Προ Ρέκο. Τα τελευταία χρόνια όμως έχουμε δει ότι η τελική φάση κρύβει εκπλήξεις. Δεν θα πρέπει να θεωρείται τίποτα δεδομένο αφού όλες οι ομάδες μπαίνουν με τον ίδιο στόχο».

Αν η Έγκερ προκριθεί σε βάρος της Μπαρτσελονέτα τότε θα βρεθεί με το νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός - Σπαντάου. Πώς θα αισθανθεί ο διεθνής περιφερειακός αν αγωνιστεί κόντρα στην πρώην ομάδα του; «Σίγουρα είναι κάτι που έχω σκεφτεί. Θα είναι σίγουρα περίεργο να τεθώ αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό. Αυτή την στιγμή όμως το μυαλό μου όπως και των συμπαικτών μου είναι στο παιχνίδι με την Μπαρτσελονέτα. Αυτό που θέλω είναι να πάει καλύτερα η ομάδα μου και θα το προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις».

Δύο Έλληνες πολίστες ο Χρήστος Αφρουδάκης (Ποσίλιπο 2005), Θοδωρής Χατζηθεοδώρου είναι οι μόνοι που έχουν πάρει την κούπα με ξένη ομάδα. Περνάει από το μυαλό του Άγγελου Βλαχόπολου ότι θα γίνει ο τρίτος της λίστας: «Είναι πολύ μακρινό αυτό το σενάριο. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να κερδίσουμε τρία παιχνίδια στη σειρά που είναι πολύ δύσκολο. Σίγουρα θα είμαι πολύ χαρούμενος αν γίνει αυτό, αλλά είναι που δεν σκέφτομαι ακόμη».

Η Έγκερ αντιμετώπισε στον όμιλο την Σπαντάου, ομάδα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στα προημιτελικά. Ποια θα ήταν η συμβουλή που θα έχει στον Θοδωρή Βλάχο; «Η Σπαντάου είναι μια ομάδα που παίζει άναρχα. Είναι απρόβλεπτη στο παιχνίδι της. Ωστόσο πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός δε θα έχει πρόβλημα να προκριθεί. Είναι ομάδα που δεν είναι στο επίπεδο του Ολυμπιακού».

Βλαχόπουλος: «Κρύβουν εκπλήξεις οι τελικές φάσεις»