MENU

Σύμφωνα με τις σοκαριστικές αποκαλύψεις, ο γιατρός υποχρέωνε τα κορίτσια, ηλικίας ακόμη και έξι ετών, να υποκύψουν στις αρρωστημένες ορέξεις του, λέγοντας πως εφαρμόζει πάνω τους «θαυματουργές θεραπείες»!

Περισσότερα από 100 θύματά του αναμένεται να καταθέσουν εναντίον του στη δίκη.

«Είμαι, επίσης, μία από τις πολλές που είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον Λάρι Νάσαρ. Θα πρέπει να επιστρέφω συνεχώς στο ίδιο εκπαιδευτικό κέντρο όπου γνώρισα την κακοποίηση. Οι περισσότεροι από εσάς με ξέρετε ως ένα ευτυχισμένο, χαρούμενο και δυναμικό κορίτσι. Αλλά τον τελευταίο καιρό έχω αισθανθεί άσχημα και προσπαθώ περισσότερο να διώξω αυτές τις φωνές, που ακούγονται πιο δυνατά ως κραυγές. Δεν φοβάμαι να πω την ιστορία μου. Δεν είναι φυσιολογικό να λαμβάνεις κάθε είδους θεραπεία από έναν αξιόπιστο γιατρό στην ομάδα και να το βιώνεις τρομακτικά ως την «ειδική» θεραπεία.

Αυτή η συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη, δυσάρεστη και καταχρηστική, ειδικά από κάποιον που μου ζητήθηκε να τον εμπιστευτώ.Για πολύ καιρό ρωτούσα τον εαυτό μου: Ήμουν πολύ αφελής; Ήταν δικό μου το φταίξιμο; Τώρα ξέρω τις απαντήσεις στις ερωτήσεις αυτές. Όχι, δεν ήταν δικό μου το φταίξιμο. Όχι δεν φέρω εγώ την ευθύνη που ανήκει στον Λάρι Νάσαρ, στην ομοσπονδία γυμναστικής των ΗΠΑ και σε άλλους. Είναι αδύνατο να ξαναζήσω αυτές τις εμπειρίες και ραγίζει η καρδιά μου ακόμα περισσότερο να πιστεύω ότι, ενώ δουλεύω προς το όνειρό μου να αγωνιστώ στο Τόκιο το 2020, θα πρέπει να επιστρέφω συνεχώς εκεί όπου με κακοποίησε» έγραψε η Μπάιλς.

Θυμίζεται ότι ήδη τρία μέλη της «χρυσής ομάδας» του 2012, η Μακάιλα Μαρούνεϊ, η Άλι Ράισμαν και η Γκάμπι Ντάγκλας, έχουν δημοσίως καταγγείλει τόσο τον 54χρονο σήμερα γιατρό όσο και την αμερικάνικη ομοσπονδία για την αδράνειά της.

Ωστόσο καμία από τις αθλήτριες αυτές δεν θα παραστεί στο δικαστήριο, αν και η μαρτυρία τους είτε μέσω βίντεο είτε ως γραπτή ανακοίνωση, θα ακουστεί.

Οι γυναίκες κατηγορούν τον Νάσαρ, την ομοσπονδία και το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν πως αδράνησαν στις καταγγελίες και πως τον είχαν αφήσει ανεξέλεγκτο να έχει απεριόριστη πρόσβαση σε παιδιά.

Το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν φέρεται να είχε λάβει καταγγελία για απόπειρα βιασμού εναντίον του γιατρού ήδη από το 1997, ουδέποτε όμως την ερεύνησε.

Λίγο αργότερα προσελήφθη ως γιατρός της Ολυμπιακής Ομάδας των ΗΠΑ.

Ο Νάσαρ παραδέχεται την ενοχή του για σεξουαλική επίθεση κατά επτά κοριτσιών, που ήταν και εκείνες που κίνησαν την δικαστική διαδικασία. Η δίκη του αρχίζει την Τετάρτη 17/1.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Τζάνετ Τ. Νεφ, επέβαλε στις 7 Δεκεμβρίου στον γιατρό τη μέγιστη προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης (60 ετών) για τις τρεις κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας που υπάρχουν εναντίον του.

Και η Σιμόν Μπάιλς θύμα του γιατρού που κακοποιούσε Αμερικανίδες γυμνάστριες!