MENU

Ο Έλληνας αθλητής ξεπέρασε το εμπόδιο του Βορειοκορεάτη Τσόε Ι με 4-2 σετ κι έκανε το πρώτο βήμα στην προσπάθειά του να φτάσει σε καλό πλασάρισμα. Αύριο το βράδυ, στους «64» του αγωνίσματος, θα συναντήσει τον πολιτογραφημένο Σλοβάκο Βανγκ Γιανγκ, με τον οποίο είχε παίξει μαζί διπλό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου Οκτωβρίου. Ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Τάσος Ρηνιώτης αποκλείστηκαν στους «128» του απλού ανδρών, όπως και η Κατερίνα Τόλιου στο απλό γυναικών. Είχαν δυνατούς αντιπάλους, ήταν αουτσάιντερ, πάντως ο Ρηνιώτης δημιούργησε προϋποθέσεις για να κάνει την έκπληξη.

Ο Γκιώνης, που συμπεριλαμβανόταν στα seeding του αγωνίσματος, κληρώθηκε με τον Τσόε, ο οποίος ήταν ο 93ος από τους 96 αθλητές, που μπήκαν απευθείας στο ταμπλό. Η Βόρεια Κορέα είναι γενικά σε άνοδο τα τελευταία χρόνια, ο Γκιώνης έχει αντιμετωπίσει κι άλλες φορές μεγάλη δυσκολία κόντρα σε αθλητές της χώρας, συνεπώς το εμπόδιο ήταν υψηλό. Αυτό φάνηκε από την αρχή με τον Τσόε Ι να κατακτά οριακά το 1ο σετ και να έχει σετ μπολ στο 2ο. Ο πολύπειρος διεθνής μας κατάφερε να ισοφαρίσει, τονώθηκε και ψυχολογικά και πήρε με διαφορά το 3ο και το 4ο σετ.

Η συνέχεια ήταν συναρπαστική με τους δύο αθλητές να σώζουν και να χάνουν σετ πόιντς (ο Γκιώνης ματς πόιντς για να είμαστε ακριβείς) και τελικά ο Ασιάτης μείωσε στα …βάθη της παράτασης. Η εξέλιξη δεν επηρέασε τον Γκιώνη, ο οποίος είχε τις απαραίτητες δυνάμεις και με σταθερή άμυνα και σωστές επιθέσεις πήρε διαφορά (7-2) και την κράτησε (9-11, 13-11, 11-5, 11-7, 16-18, 11-7).

Πρόκριση για τον Γκιώνη στο δεύτερο γύρο του παγκόσμιου